09.04.2019

Dan Nica (PSD): PPE și PNL să înceteze să mai pună presiune pe magistrații din România

PSD

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă cele mai recente poziții ale Partidului Popular European, Manfred Weber și atrage atenția că acestea reprezintă un atac grav asupra independenței Justiției din România.

„Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor și judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României.

Este inacceptabil ca un candidat pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene să spună magistraților români cum să soluționeze dosare și este grav că PNL nu sancționează aceste presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar din țara noastră. Este o complicitate electorală între PNL și PPE care are ca rezultat denigrarea României.

PNL trebuie să spună public dacă susține sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziții din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistrați și serviciile de informații, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a declarat Dan Nica.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE