24.01.2019

Dan Nica (PSD): Infringementul contra Austriei pe tema alocațiilor, un succes al eurodeputaților și guvernului PSD

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atenția că procedura de infringement contra Austriei pentru legea privind ajustarea alocațiilor acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinții lor pe teritoriul austriac este perfect justificată și vine la doar 48 de ore după ce Guvernul PSD a pus situația în discuție la reuniunile Președinției Consiliului Uniunii Europene.

”Nu putem accepta sub nicio formă discriminarea, dubla măsură și standardele diferite, care nu au nicio legătură cu spiritul Tratatului European. Mă bucur că vocea europarlamentarilor și a guvernului PSD a fost ascultată de Comisia Europeană. În timp ce PNL votează rezoluții împotriva României în Parlamentul European, noi demonstrăm că ne ocupăm de adevăratele probleme ale cetățenilor, apărând drepturile copiilor românilor care lucrează în Austria.

Este trist să vezi cum președintele Iohannis, care în vara anului 2018 dădea asigurări că se va implica și va convinge guvernul austriac să nu aprobe legea, nu a mai făcut niciun demers în acest sens. Nici nu a explicat ce demersuri a făcut, nici de ce nu a ridicat problema și nu a cerut sancționarea Austriei, în temeiul Tratatului European. În schimb, este foarte activ când vine vorba de a critica guvernul. Iată că realitatea îl contrazice din nou! Iar măsura Comisiei Europene împotriva Austriei, venită în urma demersurile noastre, contrazice flagrant toate acele voci care susțineau că România nu este pregătită pentru Președinția Consiliului UE”, consideră Nica.