15.04.2019

Dan Nica în Parlamentul European: Românii urăsc dublul standard în justiție și în tot ce înseamnă viața lor de zi cu zi!

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a atras atenția, în cadrul dezbaterii de luni din Parlamentul European, asupra faptului că există un dublu standard aplicat României în UE, atât în ceea ce privește justiția, cât și în ce privește spațiul Schengen, alimentele și medicamentele, reiterând că țara noastră merită mai mult de la Europa.

”Avem o nouă dezbatere electorală, o dezbatere în care fără să se aducă nicio precizare și fără să se spună absolut nimic concret despre România, suntem nevoiți să arătăm adevărul și mai ales să combatem foarte multe dintre lucrurile care au fost spuse aici și sunt mincinoase!

Stat de drept în care să nu existe drepturi și libertăți pentru cetățeni nu există! Dar în 2009 procurorul general al României a semnat primul protocol secret cu SRI. Surprinzător, procuror general era Laura Codruța Kovesi. De 2 ani de zile au început să apară dezvăluiri despre o serie lungă de protocoale inclusiv cu SRI. Românii au putut să afle cu oroare, cu teamă, cu spaimă, că au existat aceste protocoale secrete care au dus la abuzuri și nedreptăți abominabile!

Cred că este corect să spunem că românii urăsc dublul standard. Urăsc dublul standard în justiție, urăsc dublul standard în tot ce înseamnă lucrurile care țin de viața lor de zi cu zi! Produse alimentare și farmaceutice care sunt contrafăcute și au invadat piața românească, punând în pericol viața oamenilor. În plus, românii nu sunt primiți în spațiul Schengen, deși din 2011 îndeplinesc toate condițiile (…).

80% dintre români spun în sondajele de opinie că este inadmisibil și nu recunosc ca fiind legitime abuzurile făcute în justiție. Aceste abuzuri care trebuie să fie odată pentru totdeauna curmate (…).

Românii vor să fie tratați ca parteneri egali, cetățeni ai UE. Românii nu vor și nu acceptă această discriminare care nu este bazată pe absolut nimic concret și este nemeritată. Și tuturor celor care au urechi să audă și ochi să vadă le spunem un singur lucru: România merită mai mult și românii merită mai mult!”, a subliniat Dan Nica în plenul Parlamentului European.