15.03.2019

Roxana Mînzatu, vicepreședinte PSD: Partidul Național Misogin Liberal

Vicepreședintele PSD, Roxana Mînzatu, susține că PNL a devenit un partid misogin sub conducerea lui Ludovic Orban, iar ultimul argument în acest sens e chiar lista oficială a candidaților pentru europarlamentare din acest an.

“Am văzut lista PNL pentru europarlamentare și nu pot să nu mă întreb ce părere are Organizația Femeilor Liberale despre faptul că pe această listă sunt doar 2 femei prezente dintre care una cel mai probabil pe un loc neeligibil. Ce mesaj vor liberalii să dea în Europa? Și care e următorul pas? Fără femei în funcții publice?

Am crezut că derapajele verbale și inacceptabile ale lui Ludovic Orban din trecut la adresa Prim-ministrului Viorica Dăncilă avea rațiuni ce țineau de lupta politică, o luptă politică murdară și de mahala așa cum înțelege Orban să o facă.

În schimb am observat de asemenea că partidul e misogin nu doar cu adversarii politici, ci și cu proprii colegi. În camera deputaților de exemplu au doar 11 femei din 68 de parlamentari ceea ce subliniază încă o dată viziunea președintelui și a conducerii actuale în privința promovării egalității de șanse și de gen”, a declarat vicepreședintele PSD

Vicepreședintele PSD a menționat faptul că lista pentru europarlamentare a PSD va fi una care va promova echilibrat reprezentarea feminină în Parlamentul European.