07.02.2019

Eurodeputatul Emilian Pavel: Iohannis nu mai este președintele României!

Poate că am fost naiv, dar chiar am crezut că la fel, sau mai rău decât Băsescu nu se poate. Și totuși, Klaus Iohannis se luptă din răsputeri să ajungă în subsolurile istoriei ca un președinte și mai rău decât înaintașul lui.

Ce îl recomanda pe Iohannis pentru orice funcția la care a visat după primăria Sibiu și nu o recomandă pe doamna Vasilescu? Poate faptul că ministrul PSD nu și-a luat case cu acte false?

Ce o făcea pe doamna ministru acceptabilă prima dată când tot Iohannis a numit-o și nu o mai face acum? Evident că nimic nu s-a schimbat din parte dumneaei. Dimpotrivă, a acumulat și mai multă experiență și mai multe rezultate.

Evident, aceste întrebări legitime și de bun simț pălesc în calea ambițiilor politice ale lui Klaus Iohannis, candidat și președinte de facto al PNL.

Aș vrea să fie clar. Klaus Iohannis nu mai este președintele României. La ora la care scriu, el este de ceva vreme candidatul PNL la funcția de președinte, şi total pe lângă Constituție, președintele de facto al PNL.

De aceea, oricât s-ar strădui un întreg sistem să arate orice altceva, respingerea repetată a doamnei Vasilescu pentru funcția de ministru al dezvoltării regionale nu poate fi citită de nicio persoană onestă decât în cheie electorală. Nu există alt motiv, nu există altceva, iar Klaus Iohannis nu mai este președinte, este candidat și așa se și poartă.

Ce e mult mai rău e faptul că, fiind candidat, face tot ce poate ca să saboteze guvernul PSD să-și facă treaba pentru că, vedeți dumneavoastră, guvernul PSD guvernează, iar Iohannis candidează... Iar pentru el, ce se întâmplă cu actul de guvernare, deci cu țara, este irelevant. Tot ce contează pentru el e să fie reales și pentru asta sacrifică orice, inclusiv România!

Ce nu pălește însă în fața a nimic, e iresponsabilitatea pentru care Iohannis va plăti și trebuie să plătească. Ce nu pălește în fața ambițiilor lui Iohannis e interesul național pe care dumnealui îl calcă, repetat, în picioare, lăsând un minister important fără conducere.

Dar, dat fiind curajul lui Iohannis de a călca și peste Constituție și peste țară fără teama că va trebui să plătească, mă mai întreb totuși: al cui sunteți dumneavoastră domnule Iohannis? Cine și de ce și cum vă protejează? Ce e clar e că nu mai sunteți, dacă ați fost vreodată în acest mandat, al României.

Emilian Pavel,

Europarlamentar PSD