07.02.2019

Dan Nica (PSD): Iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie!

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă vehement respingerea pentru a treia oară a numirii Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării de către Klaus Iohannis și atrage atenția că președintele creează precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România prin ignorarea repetată a normelor constituționale.

”Iresponsabilitatea președintelui Iohannis atinge cota de avarie. Toate acțiunile sale din ultima perioadă au mize strict electorale, intrând în conflict flagrant cu normele constituționale. În afară de a crea precedente din ce în ce mai periculoase pentru democrația din România, președintele nu a făcut nimic pentru țara noastră. A blocat constant guvernarea, ignorând temele importante ale României, fiind motivat doar de frustrările și ambițiile personale. Singura moștenire pe care o lasă istoriei va fi porecla de „Președintele-Bețe-n-Roate”, arată Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD subliniază că nu există nimic imoral în prestația Olguței Vasilescu în calitate de ministru al muncii.

”Tot ce a făcut Olguța Vasilescu a făcut-o în interesul cetățenilor, iar acest lucru nu poate fi niciodată imoral. În plus, Olguța Vasilescu a fost numită ministru în funcție cu semnătura aceluiași președinte. Toate motivele pe care le invocă în respingerea de acum puteau fi invocate și atunci. Nu le-a invocat atunci pentru că nu sunt reale. Ne este tuturor foarte clar că Iohannis și-a propus să împiedice cu orice mijloace îndeplinirea programului de guvernare al PSD. Ținta sa principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea blochează Ministerul Dezvoltării Regionale”, mai arată Nica.