Cu PNL, peste 1 000 000 de locuri de muncă pierdute

Peste un milion de locuri de muncă au fost definitiv desființate în ultimele 6 luni. PNL a anulat tot efortul din guvernarea PSD prin care șomajul ajunsese la un minim istoric (doar 3,1%). S-a revenit la un șomaj galopant, iar FMI anunță o rată a șomajului cu două cifre până la finalul anului 2020.

Este consecința directă a incompetenței guvernării PNL în a sprijini și stimula economia și investițiile pentru crearea de locuri de muncă. Salariații, indiferent că sunt la stat ori la privat, nu se mai pot aștepta la măriri ale veniturilor ca pe vremea guvernării PSD. În cel mai bun caz sunt nevoiți să se mulțumească cu faptul că mai au un loc de muncă, chiar dacă multora le sunt reduse veniturile.

Cu PNL, nu ai loc în spitale

Niciodată românilor nu le-a fost refuzat ori interzis accesul în spitale ca acum, în guvernarea PNL.

Modul haotic în care guvernul Orban a gestionat pandemia, prin transformarea la grămadă în spitale COVID a unităților spitalicești, a lăsat mii de oameni, cu afecțiuni grave, fără tratamentul necesar, în toată țara.

Iar pandemia în sine a scăpat de sub control, pentru că nimeni nu mai crede în măsurile Guvernului după ce Orban și Iohannis au încălcat grav regulile pe care vor să le impună românilor. Cetățenii nu mai cred în deciziile Guvernului privind pandemia după ce au văzut că sub acest paravan s-au dat tunuri financiare uriașe, pe banii statului, din taxele plătite de cetățeni, pentru achiziția de măști de protecție și alte echipamente medicale.

Cu PNL, școala e istorie

Guvernarea PNL subminează grav educația copiilor. Încearcă să paseze răspunderea către primari și directorii de școală, forțați să ia decizii potrivit celor 3 scenarii imaginate – verde, galben, roșu – în funcție de care școala începe tradițional sau se va face online.

Dar nu a elaborat niciun ghid oficial, NU a stabilit proceduri clare, NU a suplimentat numărul de cadre didactice, NU A FăCUT NIMIC pentru ca elevii să meargă la școală în siguranță. Nici măcar nu a achiziționat cele 250.000 de tablete destinate copiilor fără posibilități, deși se știa încă din primăvară de această problemă! Iar în 20% din școlile din România nu e internet!

PNL a anulat creșterea pensiilor

Guvernul PNL nu guvernează și pentru pensionarii țării.

A  refuzat să majoreze la începutul anului pensia minimă cu 10%, deși efortul bugetar era nesemnificativ –  300 de milioane de lei – considerabil mai mic față de cele 415 milioane de lei plătite în avans pentru despăgubirea unor samsari de titluri de retrocedări.

Refuză aplicarea legii și majorarea cu 40% a punctului de pensie, deși la începutul anului anunța că a prevăzut banii necesari în buget. Cu PNL la guvernare, cei peste 5 milioane de pensionari sărăcesc în fiecare zi, odată cu creșterea prețurilor la alimente și medicamente și cu majorările de tarife la utilități.

Cu PNL, fermierii au fost uitați

Guvernul PNL a întors spatele fermierilor români într-unul dintre cei mai secetoși ani. Nu le-a dat la timp despăgubirile pentru calamitate și a blocat o lege adoptată in acest sens de PSD, în Parlament.

Pentru PNL, agricultura nu a fost și nu este o prioritate. Programe esențiale lansate de PSD (irigații, antigrindină, tomate, usturoi, stimularea tinerilor fermieri, Casa de comerț Unirea etc.) au fost sabotate și compromise de guvernarea PNL, prin subfinanțare ori birocratizare excesivă. Guvernul PNL condamnă România să-și importe hrana și să-și exporte forța de muncă din agricultură.

Cu PNL, alocațiile copiilor nu au fost dublate

PNL nu vrea binele copiilor. A refuzat și refuză dublarea alocațiilor, deși irosește zeci de miliarde de lei pentru clientela lor politică – de la cadouri fiscale și plăți sau despăgubiri în avans, până la tunuri financiare și la risipirea banilor publici în pandemie!

În loc să dubleze alocațiile așa cum prevede legea, guvernarea PNL aruncă  praf în ochii copiilor și părinților cu o majorare cu 20%, adică cu doar 30 de lei – o sumă insuficientă pentru a acoperi creșterea prețurilor și reducerea veniturilor românilor.