Alegeri 2016

Contractul social cu cetățenii

Reprezentanții PSD nu vor candida nici pentru ei, nici pentru partid. Vor candida pentru oamenii din comunitățile lor. 

Fiecare candidat va semna în mod public contractul social cu cetățenii din comunitatea pe care o vor reprezenta, contract care va conține două componente importante: angajamentul de integritate și programul de dezvoltare al localității.

Fiecare candidat se va angaja să schimbe în bine comunitatea sa și avem convingerea că va acționa împreună cu oamenii, căci numai așa va găsi cele mai bune soluții. 

PSD a folosit, în premieră, consultarea publică pentru finalizarea listelor de candidați. La nivelul fiecărei circumscripții, organizațiile locale au consultat alegătorii în legătură cu lista candidaților. Ne-am dorit să experimentăm această formulă pentru a evita impunerea unor oameni care, deși ar fi aleși prin vot, ar fi refuzați de comunitate.

Am avut o guvernare performantă. Ne-am respectat promisiunile. Avem, acum, candidați cu experiență și expertiză în administrația publică locală, care își vor depăși obiectivele. 

Evoluțiile pozitive au avut loc pe fundalul criticilor permanente ale adversarilor noștri politici. În final, s-a dovedit că noi am avut dreptate. Acest lucru ne dă încredere în propria noastră viziune. Suntem pregătiți pentru a aplica politicile Planului de dezvoltare accelerată a țării, pe care PSD îl va susține în anii următori.

În acest an, au loc alegeri locale și parlamentare; întreaga conducere administrativă și politică a țării, cu excepția președintelui, va fi testată prin vot. Politica administrativă se face mai cu inima și cu ideile comunității, precum și folosind propria experiență și expertiză. Ea nu se face niciodată sub presiunea evenimentelor ori din instinct. PSD va avea mereu o legătură strânsă cu oamenii, va fi prezent în fiecare comunitate. Va evalua permanent obiectivele asumate și gradul lor de îndeplinire. Pentru noi, este important să cunoaștem și să rezolvăm problemele medicilor, profesorilor, muncitorilor, cercetătorilor, pensionarilor și ale celorlalte categorii de cetățeni, care au nevoie de sprijinul nostru. Credem cu tărie că societatea românească are nevoie de o politică de centru-stânga, o politică a solidarității. 

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE