Severity: Warning

Message: fopen(/hosting/clients/iwsc/clients/psd/clients/new_psd/web/www/www.psd.ro/cms/application/cache/b3b32a2d422265cd25c3323ed0157f81.group/9b4c7659d23f9c7f0af133c5a1008bb2.exp): failed to open stream: Permission denied

Line Number: 154

Severity: Warning

Message: fopen(/hosting/clients/iwsc/clients/psd/clients/new_psd/web/www/www.psd.ro/cms/application/cache/b3b32a2d422265cd25c3323ed0157f81.group/9b4c7659d23f9c7f0af133c5a1008bb2.cache): failed to open stream: Permission denied

Line Number: 155

Line Number: 157

Line Number: 158

Message: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 160

Message: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 161

Line Number: 163

Line Number: 164

Message: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 166

Message: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 167

Viziune

PSD în 2016

Deschis către membrii săi

Membrii Partidului Social Democrat sunt oameni care muncesc din greu și sunt respectaţi în comunităţile lor, sunt oameni care ţin la partid și s-au bătut pentru el atunci când pentru partid a fost greu și s-au săturat să li se spună în faţă mereu aceleași lucruri, „baroni, corupţi, comuniști”. Ei nu sunt nici baroni, nici corupţi, nici comuniști, iar Partidul Social Democrat este în primul rând partidul lor.

Viaţa de partid nu înseamnă doar vot, înseamnă și dezbatere, înseamnă curajul de a spune ce gândești chiar și atunci când nu ești pe placul șefilor. Există la nivelul organizaţiilor judeţene, organizaţiilor locale, foarte mulţi membri care și-ar putea aduce contribuţia la dezbaterea de idei din interiorul partidului. Este obligaţia noastră să-i punem în valoare. Fiecare membru de partid trebuie să aibă certitudinea că, dacă muncește și se pregătește, va putea să se afirme în interiorul partidului și va putea să urce în ierarhia partidului datorită meritelor lui.

Deschis către societate

Orice am vrea să construim depinde în mod fundamental de încrederea pe care oamenii o au în noi și în partidul nostru. Deschidem partidul către partenerii din societate, intelectualii de stânga, mediul academic, mișcarea sindicală, societatea civilă, mass-media, asociaţiile profesionale, patronatele și oamenii de afaceri, organizaţiile de pensionari și cele de veterani și, nu în ultimul rând, către tineri. Avem nevoie de oameni noi, avem nevoie de idei proaspete, de energie. Trebuie să construim noua generaţie de lideri. PSD își deschide ușile către toţi cei care cred în valorile lui. Partidul Social Democrat trebuie să recupereze relaţia cu intelectualii și trebuie să refacă punţile cu viaţa culturală. Mediile universitare sunt în mare măsură medii ale ideilor de stânga, iar studenţii, înainte de a deveni doctori, ingineri, arhitecţi, profesori sau avocaţi, sunt oameni preocupaţi de progresul societăţii.

Deschis către o politică profesionistă

Politica nu poate rămâne în urma societăţii, iar dacă noi vrem să modernizăm România, suntem obligaţi să ne modernizăm în primul rând noi, dacă vrem să facem politică eficient, trebuie să începem să facem politică profesionist! Generaţia noastră și cea de dinainte, care a condus PSD imediat după Revoluţie, au făcut politică sub presiunea evenimentelor. Am învăţat democraţia din mers și am aplicat-o din instinct. Generaţia viitoare are obligaţia să treacă la nivelul următor. Tinerii care vor să intre în politică ar trebui să aibă în vedere studii de economie, politologie, drept, administraţie publică sau comunicare. Profesionalizarea politicienilor va duce la creșterea calităţii vieţii publice