Severity: Warning

Message: fopen(/hosting/clients/iwsc/clients/psd/clients/new_psd/web/www/www.psd.ro/cms/application/cache/b3b32a2d422265cd25c3323ed0157f81.group/c48c9828ecbd348263d0f499eba3f66b.exp): failed to open stream: Permission denied

Line Number: 154

Severity: Warning

Message: fopen(/hosting/clients/iwsc/clients/psd/clients/new_psd/web/www/www.psd.ro/cms/application/cache/b3b32a2d422265cd25c3323ed0157f81.group/c48c9828ecbd348263d0f499eba3f66b.cache): failed to open stream: Permission denied

Line Number: 155

Line Number: 157

Line Number: 158

Message: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 160

Message: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 161

Line Number: 163

Line Number: 164

Message: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 166

Message: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Line Number: 167

Oameni

Victor NEGRESCU

Vicepreședinte

Europarlamentar PSD

Victor Negrescu (n. august, 1985) este un politician român, membru al Partidului Social Democrat, cel mai tânăr europarlamentar român, ales în Parlamentul European în luna mai 2014. Activează în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European și este membru permanent în Comisia pentru bugete și în Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Mai deține calitatea de membru supleant în Comisia pentru afaceri juridice, Comisia pentru afaceri constituționale, Delegația pentru relațiile cu Canada. Victor Negrescu a venit în Parlamentul European cu un set de proiecte prin care urmărește facilitarea accesului la fondurile europene pentru statele membre UE, promovarea Garanției europene pentru Sănătate și uniformizarea cerințelor sistemelor de educație din UE astfel încât elevii și studenții din statele membre să nu mai fie nevoiți să-și echivaleze studiile. Este inițiatorul la Bruxelles al proiectului „Delegația Transilvaniei și Banatului" pe lângă Uniunea Europeană, care promovează valorile locale ale regiunii Transilvaniei în Parlamentul European. Este primul europarlamentar român care a introdus în dezbatere și analiză un Proiect Pilot - Accesul la Sănătate pentru persoanele din mediu rural.

Experiență profesională

Victor Negrescu este, începând cu anul 2009, respectiv anul 2012, cadru universitar la două universități din București: Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Dimitrie Cantemir. A fost consilierul vicepreședintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlățean în perioada 2008-2009. A lucrat ca jurnalist la Radio France Internationale și a colaborat cu revista Le Monde diplomatique.

Educație și formare

Victor Negrescu a terminat studiile preuniversitare în străinătate, în cadrul Longchamp School – Bruxelles, Belgia (1997-1998), Notre Dame des Champs Institute – Bruxelles, Belgia (1998- 2001), «Victor Duruy» Highschool - Paris, Franța (2001-2004). Este licențiat în științe politice în cadrul Universității București în anul 2008. Doctoratul în științe politice îl obține în anul 2011, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative cu specializarea relații internaționale și studii europene. De asemenea în cadrul doctoratului a parcurs un stagiu academic la Colegiul European din Brugges. În anul 2012 obține un MBA în cadrul Academiei de Studii Economice și CNAM Paris. Victor Negrescu este în politică de 11 ani, neschimbând niciodată partidul în care a activat (Partidul Social Democrat). A ocupat pe rând funcțiile de Vicepreședinte PSD sector 3/ Purtător de cuvânt, Președinte PSD Alba Iulia, președinte-coordonator național PES Activists România. Din 2007 coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte. PES Activists România este o structură compusă din peste 7000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană.