Claudia ȚAPARDEL

Europarlamentar

Cu un doctorat în economie și cu două masterate obținute în domeniul relațiilor internaționale, Claudia Țapardel este un tânăr om politic care își propune să reprezinte într-un mod profesionist România în Parlamentul European. Experiența sa de 6 ani ca președintă a Comisiei pentru Relații Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului București o recomandă pentru această funcție.

Este la al doilea mandat de Consilier General al Municipiului București. A activat în Comisia de Credite Externe, în Comisia de Utilități Publice și în Comisia de Relații cu Uniunea Europeană.

Ocupă funcția de purtător de cuvânt al Organizației de Tineret a PSD (TSD).

Ca europarlamentar, va lucra la îmbunătățirea legislației europene care reglementează drepturile muncii, astfel încât toți cetățenii, indiferent de țara de proveniență, să se bucure de aceleași drepturi (drepturi salariale, condiții de
muncă, drepturi sociale).

Va susține politicile europene care promovează reducerea șomajului, mai ales în rândul tinerilor, prin proiecte care încurajează investițiile în cercetare și dezvoltare. Va milita pentru adoptarea pragului de venit minim garantat valabil
pentru toate statele membre ale UE.