PSD

Sorin MOISĂ

Europarlamentar

De profesie economist și doctorand în Relații Internaționale la Universitatea Oxford din Marea Britanie, Sorin Moisă a ocupat, din februarie 2010, funcția de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș. Are o experiență importantă în mediul politicinstituțional european la nivel înalt (Comisia Europeană, Consiliul de miniștri, Parlamentul European).

A contribuit direct la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, la liberalizarea pieței UE a vinurilor pentru Republica Moldova, precum și la integrarea economiei Republicii Moldova cu economia europeană.

A elaborat, împreună cu partenerii de lucru, un proiect pentru relansarea pomiculturii din România, finanțat prin fondul de dezvoltare rurală.

A coordonat soluționarea a numeroase dosare importante pentru România, aflate pe agenda de lucru a Comisiei Europene.

A reprezentat Comisia Europeană în numeroase misiuni europene și internaționale și a coordonat negocieri importante. Ca membru în Parlamentul European, va sprijini investițiile românești și străine care aduc locuri de muncă și care întăresc industriile din țară. Îi va ajuta pe românii din agricultură să coopereze între ei, pentru a avea un real succes pe piață, și va transforma produse tradiționale românești în produse protejate european.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE