Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, afirmă că primit mandat din partea premierului Viorica Dăncilă să iniţieze „un proces radical de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului”.

„Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului şi pentru sancţionarea tuturor celor care nu au acţionat profesionist şi eficient în acest caz”, a scris Mihai Fifor, marţi, 30 iulie, pe Facebook.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne se angajează totodată să asigure o mai mare transparenţă în comunicarea în acest caz.

„De asemenea, din respect pentru familiile victimelor şi pentru cetăţenii care urmăresc evoluţiile, mă angajez să asigur o mai mare transparenţă în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziţie constant informaţiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare şi Patrie!”, a mai scris Mihai Fifor.