PSD

Dan NICA

Europarlamentar

Ca ministru al Comunicațiilor în trei mandate, de numele său se leagă cei mai importanți pași făcuți de România în privința trecerii la Societatea Informațională. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul comunicațiilor și deține titlul de doctor în Științele Comunicării.

A ajutat la introducerea instrumentelor de e-government, la utilizarea în premieră a sistemului de e-licitație, la legislația necesară pentru folosirea semnăturii electronice.

A făcut ca România să fie a treia țară din UE, odată cu Italia, unde s-au lansat servicii 4G (Internet de mare viteză).

A susținut domeniul IT&C prin scutiri de taxe și impozite.

A demarat proiectul Ro-NET, prin care zonelor defavorizate și izolate din România li se asigură accesul la Internet. A dotat peste 250 de localități cu calculatoare conectate la Internet.

A inițiat Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă, prin care se va evita statul la cozi și prin care vor fi digitalizate toate actele de stare civilă din România din ultima sută de ani. Ca europarlamentar, se va implica în proiectele de promovare a industriei românești de IT&C, în realizarea infrastructurii pentru un Internet de mare viteză accesibil tuturor. Va lucra pentru ca România să devină, în următorii ani, un adevarat hub regional al IT&C.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE