09.06.2018

Discurs susținut de vicepreședintele PSD Lia-Olguţa Vasilescu la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București

Bună seara, România! Ardealul e aici? Moldova e aici? Oltenii mei, sunteți aici? Vă întreb ca să știe cu toții că românii sunt astăzi în stradă.

În aceste zile am auzit multe speculații legate de protestul nostru. Am fost luați în râs, am fost contestați, puși la zid, jigniți. Văd c-ați venit într-un număr foarte mare astăzi aici și acesta este un lucru extraordinar, pentru că prezența voastră aici demască un sistem care este obișnuit să lucreze cu manipulare, cu cătușe, cu violență. Dumneavoastră astăzi arătați aici că statul paralel nu mai poate minți la nesfârșit.

Am venit astăzi în fața dumneavoastră să vă spun cum arată statul paralel, pentru că eu m-am întâlnit cu el, l-am cunoscut, m-a vizitat acasă, mi-a venit ca musafir nepoftit la primărie, l-am văzut în birourile DNA, de unde am ieșit cu cătușe. Ați văzut rulând pe ecrane aici că am fost acuzată de luare de mită, care n-a însemnat nici bani, nici alte bunuri, ci capital de imagine. Cu alte cuvinte, au încredere oamenii în tine? La pușcărie! Am fost umilită, acuzată pe nedrept cu acuzații absolut aiuritoare și, din păcate, nu sunt singurul om politic în această situație. Dar nu numai oamenii politici au fost în această situație, pentru că mai devreme ați văzut-o aici pe doamna Rarinca. Ce-am pățit noi se poate întâmpla oricui. Ce înseamnă statul paralel pe care nu-l vede nici Iohannis, nici Cioloș, nici Orban, nici alții ca ei? Înseamnă camere de luat vederi puse în dormitor, urmărire prin GPS, interceptări de telefoane, nu numai pe tine, dar și pe toată familia ta și pe toți cunoscuții tăi, înseamnă familii traumatizate, înseamnă umilință, înseamnă călcarea în picioare a tuturor drepturilor elementare. Statul paralel are un chip, în spatele lui se ascund securiști care te interceptează ilegal, procurori care falsifică probe, jurnaliști care mint și vorbesc despre tine după cum primesc în plic. Cine nu s-a întâlnit până acum cu statul paralel a fost un mare norocos, dar i se poate întâmpla oricui.

Vă mulțumesc că ați venit aici într-un număr atât de mare la acest miting, pentru că uniți suntem mult mai puternici. Statul adevărat e statul votat!