12.03.2018

Discurs susținut de președintele PSD Liviu Dragnea în cadrul ședinței informale a noii conduceri aleasă în cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat

Bună ziua, stimați colegi! Doamnă președinte executiv, domnule secretar general, doamnelor vicepreședinți, domnilor vicepreședinți, am dorit să avem astăzi o primă întâlnire informală cu cei aleși sâmbătă la Congresul PSD. Vreau să vă rog să citiți cu atenție încă o dată documentele pe care le-am aprobat la Congres, proiectele pe care ni le-am asumat și care au avut susținerea unanimă a delegaților Congresului. Fiecare dintre dumneavoastră va avea o implicare foarte bine definită, foarte clară în gestionarea și realizarea acestor proiecte, care nu sunt proiecte pentru PSD, sunt proiecte pentru România.

Vreau, de asemenea, să înțelegeți că această responsabilitate pe care ați primit-o, având în spate încrederea colegilor dumneavoastră atât în întregul Congresului, cât și la nivel de regiune, înseamnă că delegații de la Congres, colegii noștri, v-au trimis la muncă pentru că au încredere în dumneavoastră. Pentru vicepreședinții regionali, toți trebuie să înțelegeți că membrii de partid din acele regiuni așteaptă de la dumneavoastră sprijin, implicare mai mare pentru județele din care faceți parte, așteaptă de la dumneavoastră să nu aveți altă atitudine decât una de coleg, să ne ajutați și pe cei care suntem în Parlament, și pe cei care sunt în Guvern ca în județele din regiunea fiecăruia dintre dumneavoastră ceea ce adoptăm în Parlament, ceea ce aprobă Guvernul să fie comunicat pentru opinia publică din fiecare județ. Trebuie să înțelegeți că nu este o bătălie foarte simplă, este o bătălie între comunicarea corectă pe care vrem și trebuie s-o facem noi și barajul de comunicare care va fi ridicat mereu de către adversarii noștri.

Eu vă felicit pe toți pentru această încredere, vă doresc succes. Eu am rămas același, în mine veți găsi un sprijin în toate situațiile dificile, dar tot de la mine veți primi și nemulțumirile care nu vor fi numai ale mele, poate, eventual, și ale colegilor noștri.

De asemenea, vă sugerez să comunicați mult mai aplicat și atunci când comunicați să spuneți lucruri și să nu mai avem situații în partid când colegi din conducere considerau că pozițiile pe care le-au ocupat în urma unor alegeri, a unor numiri, au însemnat, de fapt, niște oportunități pentru proiecte personale de imagine în dauna partidului.

Mulțumesc presei pentru aceste prime imagini și o să discutăm după această întâlnire. Vă mulțumesc mult!