14.07.2017

Discurs final susţinut de preşedintele PSD Liviu Dragnea în cadrul evenimentului "DIALOGUL PARTIDELOR POLITICE CHINA - ȚĂRILE EUROPEI CENTRALE Șl DE EST 2017"

Excelența Voastră, stimați invitați, dragi colegi, vă mulțumesc că sunteți astăzi aici, vă mulțumesc că ați acceptat provocarea de a participa la acest proiect măreț. Belt and Road nu este doar un proiect pe hârtie, nu este doar o dorință, nu este doar un vis. Acest proiect, căruia i se mai spune „Noul Drum al Mătăsii”, este cel mai mare proiect global care a fost gândit până acum. Este un proiect care va face legătura între țările noastre, între popoarele noastre, între continente, dar nu numai pentru comerț: va face legătura între oameni, între culturi, între civilizații, ne va ajuta pe toți să ne cunoaștem mai bine și vom constata că toți suntem la fel, toți ne dorim același lucru, ne dorim pace, ne dorim o educație mai bună pentru copiii noștri, un sistem de sănătate bun, o viață prosperă și multă, multă civilizație.

Felicit China pentru curajul și viziunea acestei idei, felicit toate celelalte țări din formatul 16 + 1 pentru curajul de a se implica! Vă asigur că țara noastră este interesată și va fi implicată serios în acest proiect unic. Vă mulțumesc și vă urez o seară plăcută! Noroc și sănătate!