30.09.2018

Declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cadrul emisiunii „Ediție Specială”, la postul de televiziune România TV (II)

Reporter: Va e teama?

Liviu Dragnea: Apropo, ca se face alt complet sau nu, pe mine nu ma avantajeaza. Inclusiv Inalta Curte trebuie sa respecte legea. Trebuie sa vedem daca decizia colegiului de la Inalta Curte e legala. Nu toata lumea trebuie sa respecte legea?

Reporter: Un mesaj recent de la Voiculescu vorbeste de ONG-uri finantate din afara.

Liviu Dragnea: Eu cred ca are mare dreptate. Stiu ca a mai fost subiectul asta lansat si a fost un mare scandal, cum ne permitem sa ne gandim la asta. Vorbim de transparenta. Nu se pot tavali pe jos, strigand ca vor transparenta, dar nu la ei. Cand vorbim de orice firma, este transparenta cu miscarile de bani. De ce sa nu fie toata lumea in situatia asta? Guvernul trebuie sa faca proiect de lege pentru transparentizarea surselor de finantare, pentru ca multe ONG primesc si bani din Romania si din alte tari. De ce trebuie sa fie secrete lucrurile astea? Nu avem destula secretomanie in jurul serviciilor?

Reporter: Va este teama ca riscati sa patiti ce a patit presedintele CCR? Si fiul dumneavoastra a avut un incident de curand.

Liviu Dragnea: Acei oameni fac aceste lucruri pentru ca li s-a spus mereu ca nu patesc nimic. Nimeni nu le face nimic. Maine poate o sa ii dea in cap unui judecator. Daca au vazut ca presedintele a chemat un judecator CCR sa il ameninte, de ce sa nu faca si ei asa? Fiul meu ce facea? Venea cu sotia lui spre casa si a inceput sa fie injurat! N-ar putea, totusi, sa imi lase familia in pace? Nu e suficient? Nu știu, zic si eu!