12.02.2018

Declarații de presă susținute de preșeintele PSD Liviu Dragnea după reuniunea BPN, la sediul PSD

PSD

Am avut o discuție în Biroul Permanent Național. Am avut câteva puncte pe ordinea de zi, a prezentat doamna prim-ministru, după perioada de la instalare și până acum, care sunt acțiunile pe care le-a întreprins, de asemenea, un set de priorități pentru perioada următoare. A vorbit, de asemenea, și despre cum a gândit comunicarea și relaționarea între Guvern, Parlament și coaliția de guvernare. S-a discutat, de asemenea, despre prioritățile importante legislative. Au vorbit cei doi lideri de grup de la Senat și Camera Deputaților. Domnul Dan Nica a făcut o informare despre ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles cu acea dezbatere cu care sunteți la curent. Am vorbit, de asemenea, despre Comitetul Executiv de miercuri, care va avea ca principal punct pe ordinea de zi, sperăm, încheierea discuției despre evaluarea secretarilor de stat care sunt acum în funcție. Cam acestea au fost temele principale de discuție și, sigur, au fost colegi care au intervenit pe aceste teme.

 

Întrebare: Domnul Stănescu spunea că la Comitetul Executiv se va adopta o poziție politică legată de situația de la DNA.

Liviu Dragnea: N-am discutat acest lucru și n-am fost atent la ce-a spus domnul Paul Stănescu.

 

Întrebare: Sunteți de acord cu ce a spus ministrul Muncii, că cei care nu cotizează cel puțin zece ani pentru pensie nu vor mai fi pensionari, ci asistați social.

Liviu Dragnea: Eu îmi voi exprima punctul de vedere doar când o să văd, așa cum am spus în mai multe rânduri, un proiect care este analizat bine, supus discuției în coaliția de guvernare de către prim-ministru și ministrul de resort, după care vom avea poziții publice și susținere pe un proiect care este finalizat. Nu vreau să-mi dau cu părerea despre idei sau ipoteze.

 

Întrebare: Dar de ce până acum nu ați văzut un astfel de proiect? Parlamentarii partidului spun că nu au ce să transmită în teritoriu oamenilor care vin să îi întrebe.

Liviu Dragnea: O să transmită și ei, ca și mine, când o să avem din partea Guvernului un proiect finalizat. E foarte simplu.

 

Întrebare: Va fi o restructurare în instituțiile statului?

Liviu Dragnea: Nu știu. Repet, aștept de la Guvern să vină cu aceste propuneri.

 

Întrebare: Ce ar trebui să facă președintele Iohannis în acest moment?

Liviu Dragnea: Eu cred că și președintele – nu îi dau sfaturi – trebuie să aștepte cu maxim interes să se finalizeze ancheta care înțeleg că a început, ancheta Inspecției Judiciare. Nu poate fi trecută cu vederea, nici nu poate fi abordarea că nimic nu s-a întâmplat sau că nimic nu se întâmplă acolo, pentru că sunt lucruri care, dacă se dovedesc reale, sunt foarte grave.

 

Întrebare: Este nevoie de o anchetă parlamentară pentru abuzul unor instituții, este una dintre concluziile comisiei pentru alegerile din 2009.

Liviu Dragnea: Da, este nevoie de o anchetă parlamentară atât în ceea ce privește activitatea SPP internă și activitatea desfășurată în afara limitelor legale și constituționale, cât și despre relaționarea unor instituții și a unor șefi din diverse instituții care se pare că acționează într-un mod ilegal. Dacă e o singură comisie, e suficientă. Câte comisii să facem?

 

Întrebare: Vă referiți la DNA când spuneți că șefii acționează ilegal?

Liviu Dragnea: Eu am spus că se pare că unii acționează ilegal. Dacă se va face această comisie de anchetă – sper să se facă –, atunci sper să avem niște concluzii mult mai serioase.

 

Întrebare: De ce nu ați ajuns la o concluzie în legătură cu această comisie SPP?

Liviu Dragnea: La concluzie am ajuns. La următorul plen reunit o să o înființăm.

 

Întrebare: Domnul Toader v-a informat că în maxim o lună va veni în fața plenului reunit cu un raport care să privească și DNA, și DIICOT, și Parchetul General?

Liviu Dragnea: Nu. Eu știu doar că de anul trecut la un moment dat va trebui să vină în fața Parlamentului să prezinte un raport, așa cum este prevăzut în atribuțiile dumnealui. Când va veni, noi suntem acolo!

 

Întrebare: Luați în calcul și schimbarea legislației privind numirea șefilor acestor instituții?

Liviu Dragnea: Nu. Eu n-am vorbit de schimbări legislative.

 

Întrebare: Au vorbit colegii dumneavoastră! Ar trebui reformată instituția din temelii, spunea domnul Nicolae.

Liviu Dragnea: Dacă îmi puneți întrebări mie, întrebați-mă despre ce am vorbit eu. Nu-s comentatorul partidului, nu pot să țin rândul cu toți vorbitorii de la partid care au foarte multă substanță și care spun lucruri foarte grele! Nu s-au numărat aceste teme, cred că le-au păstrat pentru scări, aici!

 

Întrebare: Văd că vă deranjează reacțiile lor! Riscă vreo sancțiune în partid?

Liviu Dragnea: Nu mă deranjează, chiar mă bucură. Nu, se auto-sancționează, nici nu mai e nevoie de alte sancțiuni!

 

Întrebare: Ați discutat despre prioritățile legislative în această sesiune? Modificarea Codurilor, directivele europene?

Liviu Dragnea: Am vorbit despre faptul că legile care au fost analizate de Curtea Constituțională, legile justiției, cele indicate de Curtea Constituțională ca să respecte Constituția țării, vor fi modificate, după care le vom trimite la promulgare.

 

Întrebare: Ați văzut comunicatul DNA în care procurorii acuză că s-ar fi încercat un șantaj prin aceste materiale difuzate?

Liviu Dragnea: Eu am văzut o bătălie între DNA și Vlad Cosma, care scoate stenograme mai frumoase!

 

Întrebare: Știați de aceste înregistrări?

Liviu Dragnea: Nu, nu mi le-a arătat.

 

Întrebare: Cu domnul Bădălău cum vă mai înțelegeți?

Liviu Dragnea: Azi m-am înțeles foarte greu, pentru că era răcit cobză. I-am și luat țigările din față! Le-am spus și colegilor mei că sunt niște prostii acele informații care au ieșit, nu știu de unde și de ce. Le-am spus că eu personal n-am de gând să execut pe nimeni, nici pe domnul Oprișan, nici pe domnul Codrin Ștefănescu, nici pe domnul Nicolae Bădălău. Chiar nu!

 

Întrebare: Excludeți un vot la un anume CEX la care să se propună sancțiunea celor doi?

Liviu Dragnea: Da, eu exclud această variantă. Sub nicio formă eu nu voi propune și, dacă cineva va propune, voi încerca să uzez de influența mea în Comitetul Executiv Național ca să nu se ajungă la vot.

 

Întrebare: Vor fi modificări la ordonanța privind transferul contribuțiilor? Oamenii de afaceri și-au exprimat îngrijorarea că ar putea apărea noi modificări, de aceea nu au modificat jumătate dintre ei contractele de muncă ale angajaților.

Liviu Dragnea: Nu știu. Discutăm.

Vă mulțumesc!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE