10.10.2017

Declaraţii de presă susţinute de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose la sediul PSD

Liviu Dragnea: Nu o să răspundem la întrebări astăzi. Am avut o întâlnire, din punctul meu de vedere, bună și necesară, o discuție destul de lămuritoare. Prim-ministrul ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare. Bineînțeles că aceasta a fost o discuție nestatutară. Vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv Național și eu cred că argumentele prezentate astăzi, la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEX, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme.

De asemenea, am discutat și despre proiectul de buget, și despre celelalte măsuri financiare. Din punctul meu de vedere, vestea bună este că bugetul pe anul viitor, cuprinzând toate măsurile din program, este un buget bun, echilibrat și cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează.

Mihai Tudose: Am aceeași părere. Discuția a fost lungă. N-a fost numai în doi, au fost mai mulți colegi. S-a hotărât – și sunt de acord cu acest lucru – ca decizia finală să fie luată într-un for statutar, de exemplu la CEX, am înțeles că îl facem joi după-amiază, când venim de la Craiova, pe următoarele direcții clare: raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premiza că Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală lucrurile clarificate. Am stabilit împreună zona de remaniere/remaniabili. N-o să vă facem fericiți acum cu numele și cu propunerile și cu portofoliile, ci după CEX.

Întrebare: De ce a fost nevoie de o discuție cu președintele Klaus Iohannis?

Mihai Tudose: Discuția cu domnul președinte Iohannis a fost să-l întreb dacă este dispus această săptămână pentru a semna actele, iar în al doilea rând pentru o informare despre ce s-a întâmplat la Varna, domnia-sa fiind, totuși, reprezentantul pe politică externă.

Mulțumesc!