05.02.2018

Declaratii de presa sustinute de presedintele PSD Liviu Dragnea la Parlament

Întrebare: Au crescut salariile de astăzi?

Liviu Dragnea: Din ce am vorbit cu doamna secretar general, din toți cei care primesc salarii de aici, se pare că la 3% nu sunt creșteri, sunt foarte mici scăderi. La 97% sunt creșteri.

Întrebare: A fost majorat brutul astfel încât să nu fie afectați de transferul contribuțiilor?

Liviu Dragnea: Eu zic să vorbiți cu funcționarii de aici, pentru că ei vă dau toate detaliile tehnice.

Întrebare: Președintele Comisiei de Apărare din Senat a spus că o să vă cheme la audieri pe dumneavoastră, pe doamna Dăncilă, dar și pe domnul Stănescu. Sunteți dispus să mergeți la această audiere?

Liviu Dragnea: Așa ne trebuie, pentru că am vorbit să ne cheme la audieri! Eu voi merge la orice comisie parlamentară care o să mă cheme. Sunt convins că va merge și doamna Viorica Dăncilă. Nu înțeleg de ce a chemat-o, dar o să meargă, cred. Domnul Paul Stănescu cred că o să meargă. Sigur că nu am înțeles de ce nu e chemat domnul Pahonțu, înțeleg că PNL n-are curaj, n-are voie să cheme pe cineva de la servicii!

Întrebare: Dar PSD are curaj? Va fi înființată o Comisie de Anchetă?

Liviu Dragnea: PSD are curaj, domnișoară!

Întrebare: Susțineți ideea unei comisii de anchetă care să verifice exact ce se întâmplă în SPP?

Liviu Dragnea: Deja se impune o comisie de anchetă, pentru că au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informații.

Întrebare: Vă dați demisia din funcția pe care o dețineți în cazul în care Victor Ponta va demonstra că a mers la DNA în calitate de martor?

Liviu Dragnea: Mie nu îmi place să conversez nici cu turnătorii, nici cu șantajiștii, ca să înțelegeți și dumneavoastră. În al doilea rând, inclusiv astăzi, cererea pe care a ticluit-o la sfatul celor două prietene pe care le are în DNA este, în fapt, o plângere penală în care mă acuză de intimidarea martorilor. Trei: denunțul public făcut la „Hotnews” l-a văzut toată lumea și îl poate reciti toată lumea. Patru: eu nu mă duc pe discuția de formă, că nu scrie nicăieri „denunț”. Este vorba de conținutul acelei declarații. Cinci: cu părere de rău o spun, nu știe în ce s-a băgat!

Întrebare: Ce așteptări aveți de la această comisie de anchetă pe care intenționați să o înființați?

Liviu Dragnea: Nu o înființez eu. M-ați întrebat dacă PSD are curaj, iar PSD are curaj! De la orice comisie de anchetă care se va înființa vreodată eu aștept să se ajungă la adevăr.

Întrebare: De ce nu ați depus o plângere penală împotriva domnului Pahonțu?

Liviu Dragnea: Nu depun plângeri penale.

Întrebare: De ce vi s-a refuzat să vi se dea acel dosar în format electronic? Vi s-a spus motivul?

Liviu Dragnea: Nu. Pur și simplu, așa e decizia. Am înțeles, sper să nu greșesc, că a ieșit DNA cu un anunț că costă 10 mii. Este foarte curioasă aritmetica. Eu pentru 18 volume am plătit 6 mii și ceva de lei. Pentru restul, până la 287-97, aproape 300, oricine poate să facă o socoteală simplă, ne ducem la vreo 100 de mii de lei. Nu știu în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic. Acum încerc să înțeleg sau încep să înțeleg că, de fapt, DNA este o instituție care vrea să facă venituri. Eu știu că are un buget suficient și a avut buget suficient în fiecare an. După părerea mea, am spus-o și în plângerea depusă la DNA, în mod intenționat se dorește ca eu să n-am acces la dosar și să nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie, ceea ce n-ar fi o mare noutate.

Întrebare: Nu credeți că este mai bine să lăsați justiția să-și facă treaba, să facă lumină în acest caz, dacă tot faceți acuzații la adresa șefului SPP?

Liviu Dragnea: M-ați pierdut cu această întrebare, sincer! Nu-mi place să fac plângeri penale. Cine oprește justiția? Îmi puteți explica când am oprit eu justiția? Dați-mi un singur exemplu sau poate îmi spune cineva de la „B1”!

Întrebare: Noi de ce nu mai primim program oficial de la PSD? Este o lipsă totală de comunicare.

Liviu Dragnea: O s-o reglăm.

Întrebare: La Comisia de Apărare veți merge dacă veți fi invitat?

Liviu Dragnea: Categoric da.

Întrebare: În aceste zile se vorbește de salarii micșorate, bugetari, funcționari publici. Astăzi aflăm că parlamentarii câștigă mai mult.

Liviu Dragnea: Să înțeleg că toți cei cărora le-au crescut salariile le au, de fapt, micșorate. Din câte am înțeles, mâine doamna Olguța Vasilescu va face o conferință de presă și alți colegi vor merge la televiziuni să explice acest lucru, pentru ca lucrurile să se înțeleagă, iar după aceea discutăm.

Întrebare: Ce aveți pe agenda discuțiilor cu ministrul ungar de Externe?

Liviu Dragnea: O să-i spun dumnealui.

La revedere, o zi bună!