05.12.2017

Declaraţii de presă susţinute de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului

Întrebare: Când va ajunge în Parlament bugetul?

Liviu Dragnea: Teoretic, dacă Guvernul astăzi – așa am înțeles, că în ședința de azi aprobă proiectul de buget – după ce se publică, în această seară, putem declanșa procedurile regulamentare. Mâine avem Birourile Permanente Reunite pentru calendar.

Întrebare: Sunt presiuni în partid, în Guvern, din cauza bugetului?

Liviu Dragnea: Nu. Ieri ne-am văzut, alaltăieri ne-am văzut, aseară am discutat inclusiv chestiuni legate de capitală și, din ceea ce-am văzut eu, va fi un proiect de buget foarte bine așezat.

Întrebare: A fost un mic război între Mihai Tudose și Gabriela Firea pe preluarea puterii în PSD și pe proiecte blocate la Primărie.

Liviu Dragnea: Eu cred că s-au lămurit. Nu e niciun război.

Întrebare: De ce n-ați participat la parada de 1 decembrie?

Liviu Dragnea: Și eu, și domnul Tăriceanu am spus că nu mergem acolo. E simplu. Am fost dimineață și am depus coroane de flori.

Întrebare: Autoritățile locale sunt mulțumite de cum va arăta bugetul?

Liviu Dragnea: Eu cred că după ce vor vedea anexele de la buget vor fi mulțumite.

Întrebare: S-au amânat protestele pe care PSD trebuia să le facă în week-end, însă vedem o viteză cu care se modifică legile justiției. De ce nu s-au amânat și aceste modificări?

Liviu Dragnea: Iertați-mă, eu chiar nu-mi permit, din respect pentru Maiestatea Sa, să comentez această chestiune. Cum poate cineva să condiționeze o discuție, o dezbatere despre legi de acel eveniment nefericit de ieri? Sincer, chiar nu-nțeleg! Pe repede înainte, dezbateri începând din august, chiar nu înțeleg cum le puteți caracteriza așa.

Întrebare: Varianta pe care ați văzut-o până acum în Comisie și ce ajunge în plen – sunteți mulțumit? Credeți că împacă toate taberele?

Liviu Dragnea: Să vedem cum se rezolvă cu răspunderea magistraților acum, în plen. Fiecare amendament se supune la vot, unul pică, altul trece!