08.11.2018

Conferință de presă susținută de președintele PSD Liviu Dragnea la Parlament

PSD

Bună seara! Vreau să spun unele lucruri despre unele evenimente care s-au întâmplat ieri și marți. Pentru început, o să comentez puțin reacția președintelui Klaus Werner Iohannis de marți. Eu am văzut, ca mulți alții, un om în panică, foarte nervos și iritat, dar în panică. Este firesc, pentru că, de fapt, vedem un președinte care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat și încă încearcă să-l mai protejeze în continuare. Domnul președinte Iohannis vede cum se strânge funia în jurul parului și începe să se gândească serios că poate să vină momentul când trebuie să dea socoteală la nenumăratele ilegalități pe care le-a săvârșit în anii trecuți.

Eu am prezentat luni doar câteva documente care au ieșit în spațiul public. Vă aduc aminte că luni mă întreba cineva dintre dumneavoastră sau avea un comentariu că au mai fost în presă: tocmai, au fost în presă, numai că ele au fost băgate la sertar, ca și cum sunt lucruri neimportante și ca și cum vorbim de un om obișnuit. Președintele României nu este un om obișnuit, e cea mai înaltă funcție din statul român. Nu a putut să răspundă, nu a vrut să răspundă, pentru că nici nu poate să răspundă, în schimb a pus placa cu infractorul sau cu infractorii. Dacă ne aducem aminte, în trecutul apropiat mai era cineva care folosea placa cu infractorul, Kövesi. Când a apărut scandalul cu înregistrările de la „unitatea de elită”, când a început să se discute serios despre Onea și Portocală, a spus că sunt niște minciuniși că este de fapt un asalt al penalilor împotriva justiției. Ulterior, s-a dovedit că acei doi indivizi se pare că erau mai penali decât cei pe care îi anchetau ei. La fel și domnul Iohannis: dacă folosește atât de mult cuvântul „infractor” și „infractori”, poate să devină periculos pentru un om care e dovedit de instanțele din România că a comis infracțiuni. Nu mie trebuie să-mi răspundă președintele Iohannis, pentru că eu nu l-am votat, ci trebuie să le răspundă în primul rând celor care l-au votat, în al doilea rând tuturor românilor, pentru că nu sunt întrebări care pot rămâne fără răspuns pentru că stă ascuns la Cotroceni. Nici n-are importanță de unde vin acuzațiile, de unde vin afirmațiile.

Să discutăm puțin și să vedem cine e mincinosul, eu mi-am notat câteva lucruri aici: sper că ne mai aducem aminte cu toții când Iohannis spunea că el nu a avut dosar penal și că el nu a fost niciodată cercetat penal. Ce aflăm acum? Că a avut nu unul, ci nouă dosare penale care sigur că au fost clasate, unul chiar cu două zile înainte să își depună candidatura, doar că nu au ieșit până acum, cine știe câte or mai fi. Un lucru este cert: Iohannis a știut despre aceste dosare penale, mai ales despre unul dintre ele, pentru că despre acel dosar s-a făcut vorbire, s-a făcut citire, s-a depus documentația domnului Lazăr pentru a fi numit în funcție de către domnul Iohannis. Deci, ne-a mințit Iohannis în legătură cu faptul că a fost sau n-a fost cercetat penal, așa cum ne-a mințit și Augustin Lazăr cu toată seninătatea de care putea să dea dovadă atunci când s-a arătat indignat de faptul că au existat protocoale, când el știa că semnase un protocol cu ceva timp înainte, cred, cu Serviciul Român de Informații.

Despre fake-uri, am înțeles că a început să folosească și alt cuvânt, fake-uri: cele șase dosare conțin doar documente reale și sunt documente din dosarele instanțelor de judecată care l-au vizat și îl vizează pe președintele Iohannis. Sunt declarații publice și chiar comunicate ale Administrației Prezidențiale, deci reacția lui Iohannis că aceste afirmații sunt fake-uri e o reacție jalnică: cum să spui că niște comunicate ale Administrației Prezidențiale, ale instituții pe care o conduci, sunt fake-uri? Hai să vedem dacă sunt fake-uri: de exemplu, aici poate are dreptate, un testament fake, mai pe românește un testament fals, pe baza căruia președintele a luat cu japca o casă care aparținea statului român. Tot acolo veți găsi un certificat de moștenire în care apar soția și soacra președintelui în calitate de moștenitori, dar fake, adică falși! Nu o spun eu, ci o spun documentele din instanță. De asemenea, veți găsi un contract de vânzare-cumpărare fake, adică fals, încheiat de președinte prin uz de fals. Când mai multe instanțe de judecată spun că ai fost cumpărător de rea-credință, pentru că știai de falsul la care a participat soția ta, înseamnă că ai făcut uz de fals, iar în Codul Penal scrie că uzul de fals este o infracțiune, ceea ce înseamnă că președintele nostru poate fi considerat un infractor. Este un lucru clar la care președintele nostru nu vrea, dar nici nu poate să răspundă, pentru că ar trebui să mintă. Cineva poate spune că el, de fapt, este infractorul care s-a cocoțat pe cea mai înaltă funcție din statul român.

De asemenea, în acele dosare veți găsi declarații de avere fake, adică, pe românește, declarații de avere mincinoase în înscrisuri oficiale ale președintelui Iohannis, care și-a diminuat de câteva zeci de ori sumele obținute din chirii. Sunt probe clare la care președintele fake nu vrea să răspundă. Sunt multe fake-uri acolo, într-adevăr, la care președintele nostru, care este din ce în ce mai fake nu vrea, nu poate sau nu știe cum să răspundă. Este imposibil, chiar și pentru președintele fake-urilor, să spună întruna că negrul este alb, când toată lumea vede cu ochiul liber care este adevărul.

De asemenea, despre hoțul neprins: așa cum știți bine, românii au o vorbă, hoțul neprins e negustor cinstit. Așa e, dar hoțul știe că e hoț, chiar dacă încă nu este prins. El de aceea încă își mai permite să pozeze în negustor cinstit, până când, încet-încet, adevărul va ieși la iveală în totalitate. Mulți români, mii, poate sute de mii au văzut ce scrie în acele dosare, sunt mulți jurnaliști cu curaj care au prezentat acele dovezi, care au făcut anchete jurnalistice, unii care chiar au depus plângeri penale împotriva sau, dar bineînțeles că toate aceste lucruri sunt băgate la sertar de către unii procurori.

Oricine citește cu atenție și cu bună-credință cele șase dosare, doar cele șase despre care am vorbit până acum, se poate gândi că președintele nostru poate fi considerat un infractor, dar așa cum s-a întâmplat în istorie și se va întâmpla întotdeauna, la un moment dat se va găsi un procuror cu curaj care va începe să investigheze, așa cum îl obligă conștiința și conduita profesională, toate acele acuzații.

Despre secția de investigare a magistraților: încet-încet, vedem și începem să înțelegem de ce a fost atâta presiune ca această secție să nu funcționeze. Sunt multe motive care au apărut până acum, dar în cazul nostru este vorba de faptul că această secție până acum era sub controlul lui Kövesi, iar orice magistrat care l-a apărat pe Iohannis știa că e apărat, la rândul lui, de protejata lui Iohannis , Kövesi, deci nu va păți nimic dacă va clasa dosare în afara legii, dacă va bloca dosare sau dacă va ține dosare la sertar. Acum cred și încep să creadă din ce în ce mai mulți magistrați, pe de o parte, că nu trebuie să mai fie speriați de un posibil șantaj de la DNA, iar pe de altă parte s-ar putea să se gândească că nimeni în țara aceasta nu merită să își pună cariera în joc sau poate chiar libertatea pentru a acoperi niște infracțiuni care sunt destul de clare.

O mică comparație cu acuzațiile președintelui fake: noi vorbim aici de niște infracțiuni foarte grele și foarte clare, nu de invenții. De exemplu, la Iohannis nu vorbim de foloase necuvenite constând în prezența la vot, așa cum s-a inventat în dosarul politic al Referendumului, la el vorbim de foloase necuvenite constând în case reale, palpabile, cu chirii reale, cu sute de mii de euro încasate într-un mod nelegal din banii statului român. La Iohannis nu vorbim despre invenții cu două angajate de la Teleorman pe salarii derizorii, a căror angajare n-a avut nicio legătură cu mine, aici vorbim de numirea, promovarea și susținerea în funcție a doi procurori care i-au spălat niște dosare. De asemenea, cel puțin pe unul dintre ei îl susține în continuare. Dacă nici aici nu vorbim de un conflict de interese foarte clar, atunci sunt mulți care se pot întreba ce rost mai are această infracțiune să fie trecută în Codul Penal.

De asemenea, la Iohannis nu veți găsi acuzații aberante că este ilegal transferul unei proprietăți de la stat la stat. Acolo discutăm de probe foarte clare care arată cum s-au transferat proprietăți de la primăria condusă de Iohannis la organizația condusă de Iohannis, alt conflict de interese, cum a luat clădiri de la sibieni, le-a dat la FDGR și ulterior cum a luat bani de la sibieni ca să plătească chirii la clădirile care au ajuns la FDGR. Evident că președintele fake nu vrea să răspundă.

În încheiere, vreau să spun că în opinia mea se conturează din ce în ce mai mult evidența că avem un președinte întors cu cheița, care nu are curaj să ia niște decizii care se impun, pentru că cum apare un subiect se mai arată o pisică, ori că e chemată soția la audieri, ori că mai apare un dosar, ori că mai apare o informație despre un posibil alt dosar, deci putem spune că Iohannis este, de fapt, tonomatul statului paralel.

Despre domnul Iohannis vom mai vorbi luni, când va fi a doua valiză.

În legătură cu cererea de începere a urmăririi penale împotriva domnului Călin Popescu-Tăriceanu, nu știu ce este în dosar și n-am de unde să știu, nu am văzut alte informații, pot doar spune că mi se par câteva coincidențe stranii. Chiar ieri, înainte ca astăzi domnul Tăriceanu să meargă la Congresul ALDE, un eveniment politic important pentru ALDE din România, chiar ieri după-amiază a apărut această solicitare. Mi se pare o coincidență. De asemenea, mi se pare o coincidență că este în siajul perioadei ultra-anunțate și trâmbițate de PNL, care vor să depună o moțiune de cenzură. Nu mai cred de mult în coincidențe, nu mai cred demult în astfel de demersuri care sunt foarte aproape de desfășurarea unor evenimente politice, strict politice, și din acest motiv eu personal am o rezervă, dar, neștiind conținutul dosarului, deocamdată nu pot să fac alte comentarii.


 

Întrebare: Cum va vota PSD în plenul Senatului această cerere?

Liviu Dragnea: Recunosc că prima dată am fost speriat să nu care cumva să-mi puneți vreo întrebare despre președintele fake, după aceea mi-am dat seama că n-are cum să fie un subiect important! Senatorii PSD, în primul rând, trebuie să ia la cunoștință, mă refer la senatorii din Comisia Juridică, unde se duce această solicitare, despre documentele și informațiile și acuzațiile care sunt trecute acolo și de-abia apoi putem vorbit despre cum vor vota. Nu se poate pronunța nimeni înainte. Eu doar v-am exprimat care sunt marile mele rezerve după acest demers.


 

Întrebare: Ați spus că nu credeți că e o coincidență. La ce vă referiți?

Liviu Dragnea: Adică te poți gândi la faptul că această solicitare de începere a urmăririi penale a fost pusă în practică pentru a influența o eventuală decizie care să se ia în Congresul ALDE sau pentru a bloca participarea președintelui Tăriceanu la Congresul familiei europene din care face parte. Pe de altă parte, te poți gândi că această solicitare a fost pusă în practică pentru a încerca să îl influențeze pe domnul Tăriceanu și implicit pe colegii de la ALDE să susțină o eventuală moțiune de cenzură a PNL.


 

Întrebare: Luați în calcul să cereți revizuirea sentinței definitive în dosarul „Referendumul”?

Liviu Dragnea: Spre deosebire de dumneavoastră, n-am surse foarte bune și până la această oră nu știu, n-am văzut, n-am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii de la oameni foarte bine pregătiți, începând cu Alina Gorghiu și terminând cu, eu știu, altă personalitate. Până nu văd motivarea Curții, nu pot să am niciun fel de răspuns la întrebarea dumneavoastră.


 

Întrebare: Ce ați avut de discutat cu ministrul Toader înainte de decizia CCR?

Liviu Dragnea: M-am văzut cu domnul Toader și cu mai multe zile înainte de decizia CCR, n-a avut nicio legătură cu această decizie, chiar mi-e greu să înțeleg întrebarea.


 

Întrebare: Ministrul Justiției a spus public că acesta a fost subiectul discuției!

Liviu Dragnea: Mă rog, e o a doua ciudățenie în materie. Ce să discut eu cu cineva despre o decizie care urmează să se ia? Eu nu știu exact ce a spus, dacă cumva a spus că am discutat, printre altele, și de demersul făcut de dumnealui, și anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat și acest lucru.


 

Întrebare: Ați discutat sau nu?

Liviu Dragnea: Eu v-am spus, făceți-vă procuror! Cred că sunt cel mai urmărit, cel mai transparent om din România, dar nu-mi puteți cere să spun toate cuvintele, pentru că nu-mi aduc aminte. Cine vine la mine, trebuie să spun cum a fost îmbrăcat, ce-a mâncat, ce-a băut, ce-a spus, s-a încruntat, nu s-a încruntat, a zâmbit, n-a zâmbit!


 

Întrebare: Mihai Tudose și Marcel Ciolacu au fost prezenți ziua domnului Vlase. Ați vorbit cu ei despre eveniment? Ați fost invitat?

Liviu Dragnea: Eu n-am avut onoarea să fiu invitat la acel eveniment. Nu cred că mă calific să fiu invitat de domnul Gabriel Vlase. Am înțeles că a fost o întâlnire foarte privată și nu sunt în cercul de apropiați. În al doilea rând, nu i-am întrebat ce au făcut acolo, i-am întrebat doar dacă sunt încă obosiți după întâlnirea de seară ca să putem discuta niște chestiuni importante pe care le-am și discutat: despre energie, a fost și președintele ANRE la discuție, sunt câteva subiecte extrem de importante pe care o să le abordez săptămâna viitoare, vă asigur că sunt extrem de importante. De asemenea, domnul Ciolacu a participat la discuția pe care am avut-o cu colegii de la UDMR, unde am vorbit despre modul de construire a bugetelor locale în România.


 

Întrebare: Se spune că au participat acolo și cei din opoziție, cu discuții legate de dărâmarea Guvernului, dar și despre povestea valizelor.

Liviu Dragnea: Sincer, n-am fost acolo și nici n-am surse la SIE, deci habar n-am ce-au discutat, dar dacă au discutat aceste subiecte, înseamnă că au pierdut timpul.


 

Întrebare: I-ați întrebat despre aceste subiecte?

Liviu Dragnea: Nu. Mă cunoașteți prea puțin. Nu i-am întrebat și, sincer, nu mă interesează ce-au vorbit.


 

Întrebare: Cu domnul Vlase ce relații aveți?

Liviu Dragnea: Excepționale, n-am vorbit deloc! Nefiind o colaborare instituțională între SIE și Camera Deputaților, nemaifiind membru de partid, fiind o mare pierdere pentru partid, nu prea mai avem subiecte comune de discuție.


 

Întrebare: Un parlamentar PMP a venit la PSD. Urmează să mai vină?

Liviu Dragnea: Noi nu luăm parlamentari. Nu vor avea voturi suficiente pentru a trece vreo moțiune de cenzură, dar, într-adevăr, vă pot confirma că sunt mai mulți parlamentari care vor să vină la PSD și eu sunt de acord cu acest lucru, dar nu înseamnă că îi luăm. Sunt oameni care au decis să nu mai stea în partidele în care au funcționat până acum și să vină la PSD.


 

Întrebare: Cei de la Rise Project vă acuză de intimidare. Au primit o notificare de la ANSPDCP, li se cere să își divulge sursele și să spună tot felul de informații despre datele pe care le dețin. Nicăieri în lume nu se divulgă sursele. Sunteți implicat în această presiune?

Liviu Dragnea: Îmi place această întrebare a dumneavoastră! Eu le-am spus celor de la Rise Project, nu cred că sunt aici, m-au întrebat când îmi place de ei, și când îmi convine, și când nu-mi convine: îmi place de ei chiar și atunci când sunt penibili. Deci, nu lucrez la această Autoritate de Protecție a Datelor Personale. Habar n-am de demersul pe care l-a făcut această instituție. În aceste condiții, n-am ce să comentez.


 

Întrebare: PSD Dâmbovița și PSD Ialomița au votat o rezoluție în care spun că nu sunt de acord cu excluderile din partid. Veți discuta cu cei de-acolo?

Liviu Dragnea: Eu oricând am fost deschis să discut cu orice membru din acest partid, indiferent ce funcție sau poziție am deținut, aici sau la sediu la Kiseleff. În ceea ce privește acele documente adoptate, le-am citit, am luat act de ele. Dacă în următorul CEX cineva va dori să reluăm discuția despre acest lucru, n-o să mă opun, dacă nu va dori, n-o să discutăm. Altceva ce să comentăm? Am văzut niște poziții adoptate. În CEX, în afară de mine sunt și președinții de organizații județene din toată țara și vicepreședinții partidului, care, într-o deplină cunoștință de cauză și cu un mare nivel de determinare, au avut niște voturi, având argumente foarte serioase. În același timp, am înțeles că se încep niște demersuri statutare de contestare, ajung la Comisia de Etică și Litigii. În funcție de ce se va întâmpla acolo, o să continue demersul, nimeni nu este oprit să facă acest lucru.


 

Întrebare: Veți reveni asupra deciziilor de excludere?

Liviu Dragnea: Puțin probabil, adică nu mai este un astfel de precedent. Pe baza unor documente adoptate în două organizații județene, categoric nu. Cu tot respectul pentru colegii mei de oriunde, de fapt, tot timpul am sfătuit orice coleg și orice organizație să nu mai amenințe celelalte organizații din țară. Am dat un sfat, așa, prietenesc!


 

Întrebare: Aveți informații că Adrian Țuțuianu sau Marian Neacșu ar fi avut discuții la Palatul Cotroceni?

Liviu Dragnea: Am auzit și această chestie, doar ca informație, nu am nici poze, nici înregistrări, dar am auzit și acest lucru.


 

Întrebare: Ministrul Toader v-a anunțat că urmează o cerere de urmărire pe numele domnului Tăriceanu?

Liviu Dragnea: Categoric nu. Când am aflat din presă despre acest lucru, recunosc că l-am sunat pe domnul Toader. Din câte îmi aduc aminte, poate greșesc, procedura era prin Ministerul Justiției, dar recunosc că l-am sunat și l-am întrebat dacă știe ceva și mi-a spus că și dumnealui a aflat tot din presă.


 

Întrebare: Se vorbește despre un imobil din Mamaia. Ați încasat de pe urma acestui imobil bani din chirie sau alte avantaje materiale?

Liviu Dragnea: N-am încasat nicio chirie. Știu că acolo începusem, cam prin 1900 toamna, o construcție pe care în 1900 iarna am vândut-o. Ce s-a întâmplat după aceea nu mai știu. Citiți acele penibilități din valiză și vă luați informații de acolo!


 

Întrebare: Există o dezbatere despre spitalele regionale, cele făcute cu bani europeni. Ce se întâmplă cu cele trei spitale regionale?

Liviu Dragnea: Nu au fost colegi care au ieșit și au explicat? N-au ieșit ei să explice? Doamna Rovana Plumb a explicat.


 

Întrebare: Ne puteți spune sau nu?

Liviu Dragnea: Nu. Ce să fac? Să completez ce spun colegii mei?


 

Întrebare: Există interes pentru construcția celor cinci spitale cu parteneriat public-privat?

Liviu Dragnea: Bineînțeles.


 

Întrebare: Din ce zonă vine acest interes?

Liviu Dragnea: Din zona privată. Interesul a fost explicitat, și anume să dinamizăm investițiile private în România, așa cum orice țară normală și orice guvern normal face, să se realizeze cadrul legal și am reușit să-l realizăm. Orice companie care îndeplinește condițiile legale și care are resursele financiare, capacitatea tehnică, capacitatea logistică de a duce la capăt un proiect de investiții în România va fi bine primită. Să dea Dumnezeu să fie cât mai multe! Și în ceea ce privește construcția de autostrăzi, și construcția de spitale regionale și cel republican, și sistemul de irigații Siret-Bărăgan, și Canalul Dunăre-București, și în ceea ce privește calea ferată de mare viteză, hubul de transport din sudul Bucureștiului, la toate acestea, ca orice cetățean și orice membru de partid și parlamentar, așteptăm să se înscrie cât mai multe companii care să dorească să investească.


 

Întrebare: Ne puteți face un pronostic când se va finaliza Autostrada Moldovei?

Liviu Dragnea: De-abia s-a aprobat ieri în Parlament. Nu puteți să-mi puneți mie această întrebare. Vă știu un om foarte serios, foarte riguros, este o întrebare care nu arată rigoare. Nu suntem la Pronosport. Interogatoriul pe acest subiect e încheiat. Ca de obicei, duceți discuția într-o dispută. Nu o să mă găsiți partener în această seară.


 

Întrebare: Până în 2025 această autostradă va fi gata?

Liviu Dragnea: Mă știți pe mine un om care bate câmpii? Nu! Am înțeles întrebarea dumneavoastră. O să mă interesez, o să vorbesc cu ministrul Transporturilor prezent sau viitor, cu specialiști de la Guvern, cu cei din Compania de Drumuri, cu cei din Comisia de Prognoză ca să vedem care ar fi orizontul de timp posibil la care această autostradă să fie finalizată. Eu pariu pe așa ceva n-am cum să fac.


 

Întrebare: Mai luați în calcul un demers pentru suspendarea președintelui?

Liviu Dragnea: Cred că nu mai e nevoie, pentru că prin tot ceea ce face se va autosuspenda.


 

Întrebare: Domnul Țuțuianu spunea că un anume domn Oprea face amenințări la Consiliul Județean și la primarii din județ după ce a fost exclus. Îl cunoașteți pe domnul Oprea?

Liviu Dragnea: Nu știu de aceste demersuri. Pe domnul Oprea l-am cunoscut când mi l-a prezentat domnul Adrian Țuțuianu, înainte să insiste și să-l susțină să fie președinte de Consiliu Județean, spunându-mi nu numai mie că e un om de foarte mare valoare, în care are foarte mare încredere și este cea mai bună variantă pentru președinția Consiliului Județean. Ulterior, l-a demis din funcția de președinte al Consiliului Județean. Mai multe nu știu. Dacă domnul Oprea face amenințări, așa cum spuneți că spune domnul Țuțuianu, eu cred că cel mai bine ar fi, fiind un om care susține statul de drept și având obișnuință, să facă o plângere penală.


 

Întrebare: Mai mulți primari amenințau cu plecarea din partid. Ce știți despre situația din filială? Ați fost să discutați?

Liviu Dragnea: N-am fost, îmi cer scuze, că dacă știam că mă întrebați, poate mergeam. N-am avut când, dar eu îi rog pe toți colegii mei primari din Dâmbovița, din Ialomița, membri de partid, să nu uite un lucru: toți am spus că prin tot ceea ce facem sprijinim obiectivele acestui partid și respectăm deciziile acestui partid. Așa cum Comitetul Executiv Național a validat propunerea mai mult sau mai puțin democratică a domnului Țuțuianu pentru a fi ras fostul președinte de Consiliu Județean, președinții de organizații din țară au considerat că este o organizație care are dreptul la opinie și a fost respectată, tot la fel este normal care fiecare organizație să respecte și deciziile Comitetului Executiv Național. Nu poți să ceri ca doar deciziile tale să fie respectate, poate chiar să fie impuse împotriva altora, să-ți permiți să jignești un întreg partid din toate județele, după care să ameninți cu demisia. Eu sper ca niciun coleg primar, parlamentar din Dâmbovița sau Ialomița să nu părăsească acest partid și să nu uite că obiectivele partidului sunt mai importante decât umorile, frustrările și nervozitățile unora sau altora. Doar sper! În același timp, PSD e un partid mare și stabil.


 

Întrebare: Tensiuni sunt în mai multe organizații, inclusiv la București și la Ilfov.

Liviu Dragnea: Dar nu vă contrazic.


 

Întrebare: Când ați fost ultima oară într-o filială a PSD? Ar trebui convocat un Congres?

Liviu Dragnea: Eu acum îmi dau seama că dumneavoastră lucrați de mult la istoria PSD. Am mai făcut Congres și am mai întrebat Congresul. Nu poți să supui la vot ceva ce nu e trecut în statut. Am mai făcut și un miting cu puțin mai mulți oameni decât au fost la Congres. Am avut și un Comitet Executiv Național în care am întrebat încă o dată și s-a supus și la vot. Iertați-mă, Partidul Social Democrat chiar nu e un partid de maimuțe, nu este instrumentul lui Iohannis, al lui Pahonțu sau al altora din alte servicii. Nu putem să ne ocupăm în permanență, că vreți dumneavoastră sau altcineva, „Nu faceți un Congres? Dar nu mai faceți un CEX? Nu mai faceți un miting?” Mai avem și altă treabă de făcut!

Vă doresc o seară extraordinară!

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE