24.09.2018

Conferință de presă susținută de președintele PSD Liviu Dragnea după reuniunea Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat, la Parlament

Astăzi am adoptat mai multe hotărâri. Prima se referă la o decizie de a organiza activități de informare a populației cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie.

O altă decizie pe care am adoptat-o: PSD este convins că instituțiile statului au acționat corect și legal la mitingul neautorizat din data de 10 august și transmite un mesaj de susținere pentru Jandarmeria Română și pentru celelalte instituții ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii și liniștii publice în data de 10 august în fața unor acțiuni violente din partea unor participanți la acea manifestație neautorizată.

Am hotărât, de asemenea, înființarea unui grup de lucru pentru gestiunea resursei umane din PSD și analiza periodică a îndeplinirii programului de guvernare, un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă de evaluarea miniștrilor, acțiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant și de a informa periodic Biroul Permanent Național și pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. De asemenea, vor informa permanent și liderii de grup, pentru că vorbim de acțiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum și cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament în realizarea programului de guvernare. Membrii grupului sunt doamna Doina Pană, domnul Dragoș Benea, domnul Marian Oprișan, domnul Nicolae Bădălău, domnul Constantin Rădulescu, domnul Laurențiu Nistor, domnul Marius Dunca, domnul Gabriel Zetea și domnul Codrin Ștefănescu.

Acestea sunt deciziile pe care le-am adoptat astăzi în Biroul Permanent Național, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să mai vorbim, dacă mai doriți, după grupul de la Senat și după grupul de la Camera Deputaților.