31.07.2019

Viorica Dăncilă: Trebuie să ne adunăm toate forţele să luptăm împotriva criminalităţii

Premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat miercuri, 31 iulie 2019, că instituţii ale statului, forţe politice, ONG-uri, români trebuie să îşi adune toate forţele pentru a lupta împotriva criminalităţii.

"Se împlinesc deja cinci zile de când vestea cutremurătoare a întâmplărilor din Caracal ne-a lovit. Este un caz şocant, o tragedie care ne-a zguduit pe toţi. Cu toţii avem familii, rude de care ne îngrijim şi pe care vrem să le ştim bine şi este firesc să ne doară imaginea unei cruzimi de nedescris, dar şi a unei incapacităţi din partea celor care ar fi trebuit să acţioneze cu responsabilitate, cu grijă şi cu maximă atenţie pentru siguranţa şi viaţa unui copil. România trebuie să depăşească foarte repede această criză a instituţiilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului, să reparăm ce e de reparat, să înlocuim ce e de înlocuit, să le facem cât mai repede să funcţioneze, aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze acum cinci zile şi, din păcate, nu au făcut-o. Trebuie să ne adunăm toate forţele - instituţii ale statului, forţe politice, ONG-uri, români - să luptăm împotriva criminalităţii, împotriva tuturor faptelor care ne pun în pericol siguranţa şi ne lezează drepturile fundamentale", a menţionat Viorica Dăncilă.