21.02.2018

Viorica Dăncilă: În cadrul întrevederilor de la Bruxelles am pus bazele dimensiunii europene a guvernării

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, 20 februarie 2018, că, după întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu oficiali europeni, a pus bazele "dimensiunii europene a guvernării" şi a anunţat crearea unui grup de lucru pentru absorbţia fondurilor europene.

"Nouă ani în care am fost deputat european şi acum întoarcerea la Bruxelles în calitate de prim-ministru, întâlnirea unor persoane pe care le cunosc, întâlnirea cu preşedintele PE, Antonio Tajani, au fost pentru mine emoţionante şi în acelaşi timp au constituit o provocare în aşteptările pe care le am în viitoarea cooperare cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană sau Consiliul European. Cred că am pus bazele dimensiunii europene a guvernării, aşa cum am promis încă din prima zi când am fost învestită în funcţia de premier. Cred că deschiderea, abordarea constructivă, transparentă cu liderii europeni, cu instituţiile europene pot aduce plusvaloare mai ales prin faptul că noi vom deţine preşedinţia Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019", a afirmat Viorica Dăncilă.