08.03.2018

Viorica Dăncilă: Mesajul meu de 8 martie este un apel la solidaritate și unitate, valori pe care avem nevoie de le redefinim la nivelul societății

Premierul Viorica Dăncilă a lansat joi, de Ziua Internaţională a Femeii, un apel la solidaritate şi unitate. "Mesajul meu de astăzi este un apel la solidaritate şi unitate, valori pe care avem nevoie să le redefinim la nivelul societăţii. 'La mulţi ani' femeilor din România şi din întreaga lume!", a transmis Viorica Dăncilă.

"De la stabilirea Zilei Internaţionale a Femeii, pe 8 martie 1977, prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, şi până în prezent, au avut loc multe transformări care au adus schimbări în bine în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor femeilor. Provocările sociale şi economice din ultimii ani au scos în evidenţă rolul important pe care femeile îl au în societate. Femeile asigură o parte tot mai semnificativă a forţei de muncă în societatea noastră şi continuă să joace, aproape în aceeaşi măsură ca în trecut, rolul tradiţional în familiile lor. Noile cercetări confirmă câştigul economic şi social al participării egale a femeilor pe piaţa muncii şi contribuţia lor esenţială la bunăstarea generală, o constatare care, spun eu, legitimează accesul crescând al femeilor la funcţii importante în stat, tendinţă la care s-a aliniat şi România. Şi aş da aici chiar exemplul Guvernului pe care îl conduc, în care mă bucur să colaborez cu nu mai puţin de opt doamne ministru", a adăugat Viorica Dăncilă.