06.06.2019

VIDEO Viorica Dăncilă: Trebuie să întărim poziţia României ca stat membru în cadrul construcţiei europene

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al PSD a declarat joi, 6 iunie 2019, că social-democraţii vor depune amendamente la pactul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis.

"Noi ne aşteptam ca acest acord să reliefeze tocmai discuţiile avute cu partidele politice. Considerăm că, atunci când vorbim de un acord, trebuie să existe un consens pe toate punctele acestui acord. Am văzut că este vorba despre un proiect şi, dacă vorbim despre Europa, atunci trebuie să procedăm în mod european. Vom veni cu amendamente la acest acord, astfel încât să întărim parcursul european al ţării noastre. Dacă vorbim de parcursul european, trebuie să întărim şi poziţia României ca stat membru în cadrul construcţiei europene. Trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublu standard - ceea ce este permis într-o ţară, să fie permis şi în altă ţară sau ceea ce este interzis într-o ţară să fie interzis şi în altă ţară, dacă avem aceleaşi obligaţii, să avem şi aceleaşi oportunităţi - de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor, indiferent de grupul politic care îi trimite la Bruxelles, astfel încât problemele şi realitatea existentă în România şi ceea ce este necesar pentru România să fie transpus în legislaţia europeană. Dacă vorbim de parcurs european, vorbim despre modul în care România va sta la masa deciziilor, astfel încât pe lângă parcursul european să întărim poziţia noastră ca stat membru în Uniunea Europeană, pentru că o Uniune Europeană puternică presupune ca fiecare stat membru să fie puternic", a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.