27.03.2018

VIDEO Viorica Dăncilă: Republica Moldova este și va rămâne o prioritate pentru guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, 27 martie 2018, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, că republica Moldova este şi va rămâne o prioritate pentru Guvernul României.

"Importanţa simbolică a actului unirii Basarabiei cu România, alături de actele unirii Bucovinei şi Transilvaniei, constă în faptul că populaţia acestor teritorii româneşti, prin reprezentanţii săi aleşi, a decis în mod democratic unirea cu ţara. Înaintaşii noştri au ştiut să utilizeze cu înţelepciune oportunitatea istorică ce li se oferea şi să pună piatră de temelie unui viitor mai bun pentru copiii lor, iar istoria le-a dat dreptate. Azi, 100 de ani mai târziu, avem toate motivele să fim la fel de încrezători cum erau ei că viitorul nostru va fi unul strălucit, atât timp cât la baza lui vor sta valorile democratice care permit dezvoltarea unei societăţi sănătoase. Eu cred cu putere că viitorul nostru va fi din nou unul comun, că ne vom reuni curând în sânul familiei europene, onorând astfel lupta strămoşilor noştri, bărbaţi, dar să nu uităm şi femeile", a susținut Viorica Dăncilă.