05.03.2018

VIDEO Valentin Popa: Moţiunea PNL este una simplistă, absenţa argumentelor este suplinită prin violenţă de limbaj și politicianism

Ministrul Educaţiei Naționale Valentin Popa a afirmat luni, 6 martie 2018, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea pe Educaţie iniţiată de liberali este "simplistă", cuprinde "atacuri şi etichetări", iar lipsa argumentelor este suplinită prin violenţă de limbaj.

"Am fost surprins să citesc o moţiune simplistă, cuprinzând atacuri şi etichetări la adresa sistemului de învăţământ şi la adresa conducerii acestuia. Absenţa argumentelor analitice este suplinită prin violenţă de limbaj, una improprie educaţiei, şi prin politicianism. Ţinta autorilor moţiunii nu este rezolvarea problemelor din învăţământ, ci identificarea cu orice preţ a unor situaţii particulare care, generalizate, pripit şi forţat, să poată deveni reproşuri la adresa modului în care actuala guvernare PSD-ALDE abordează învăţământul" a declarat Valentin Popa.