05.09.2017

VIDEO Mihai Tudose: Le-am oferit celor de la FMI suportul cifrelor oficiale ale României pe care să se bazeze în previziunile financiare

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit marţi, 5 septembrie 2017, cu reprezentanţii Băncii Mondiale în România şi cu cei ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) pe care i-a invitat la Ministerul de Finanţe pentru a vedea „cifrele exacte” referitor la starea economică a ţării.

„Am avut două întâlniri importante cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii Mondiale în România. Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României şi, de asemenea, am chemat la discuţii FMI nu pentru a lua bani, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul de Finanţe să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, cu un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României, ca să se bazeze pe ele”, a declarat premierul.