03.11.2017

VIDEO Liviu Dragnea şi Paul Stănescu au participat la Conferința Europeană a Miniștrilor responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi vicepremierul Paul Stănescu au participat vineri, 3 noiembrie 2017, la cea de-a XVII-a sesiune a Conferinței Europene a Miniștrilor responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT). Liviu Dragnea a declarat după eveniment că nu există niciun motiv ca măsurile fiscale anunțate de Guvern să nu mai fie adoptate.

"Eu nu am văzut-o ca pe o critică, am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că, de fapt, nu este o analiză proprie. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile respective, măsurile fiscale să nu se mai adopte, absolut niciunul, pentru că sunt măsuri care aduc numai bine", a spus preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Paul Stănescu speră ca această reuniune să contribuie la realizarea unui ghid de dezvoltare a zonelor funcționale.

"Studiul inițiat de noi arată că există deja o mare varietate de zone funcționale în Europa. Ca urmare, vedem posibil ca acest concept să fie prezent în viitoarele exerciții financiare multianuale de programare a fondurilor europene. Ne dorim ca întâlnirea de astăzi să contribuie la realizarea unui ghid de dezvoltare a zonelor funcționale, cu prezentarea tipurilor de proiecte relevante la nivelul acestor zone și prezentarea rolului democrației teritoriale în eficientizarea activităților de dezvoltare. Cel mai important aspect este că astfel de întâlniri au loc pentru a putea livra politici publice mai bune cetățenilor noștri, în țările pe care le reprezentăm, să găsim instrumentele cele mai potrivite de dezvoltare", a declarat Paul Stănescu.