31.07.2017

VIDEO Liviu Dragnea: Impactul bugetar al legii pensiilor militare poate ajunge la sume foarte mari

Liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit luni, 31 iulie 2017, la sediul ALDE. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că impactul bugetar al legii pensiilor militare poate ajunge la sume foarte mari.

"Nu le-am cerut (membrilor Guvernului) să vină cu un proiect de ordonanță astăzi pentru că este o decizie a Guvernului. Am discutat doar despre aceste principii. Ne-au prezentat mai multe variante posibile, sunt 3 principii practic, și anume: pensiile aflate în plată nu scad, pensiile care ar avea din calculul actual o valoare mai mare decât salariul să nu poată să depășească salariul și să fie indexare doar cu indicele de inflație", a afirmat Dragnea după ședința coaliției de guvernare.

Acesta a adăugat că miniștrii au explicat mecanismele prin care pensiile speciale ar putea crește până la 150% față de salariu.

"Ne-au explicat, printre alte mecanisme, un mecanism care este destul de ciudat și se pare că nu mai este întâlnit în alte țări. Și anume: dacă cineva iese la pensie în cadrul acestor categorii de pensionari cu o pensie care poate ajunge la 100 și ceva la sută față de salariu, poate să ajungă și până la 131%, problema este că în momentul în care un individ a ieșit la pensie cu această pensie specială, cu o valoare x astăzi, peste un an de zile, peste doi ani, pensia i se mărește dacă s-a mărit salariul celui care i-a ocupat locul pe care l-a ocupat înainte, se poate ajunge la o creștere de, spuneau ei, de până la 150%", a precizat Liviu Dragnea.