17.07.2017

VIDEO Liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit la Palatul Parlamentului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose au participat luni, 17 iulie 2017, la şedinţa coaliţiei de guvernare. La şedinţă au mai fost prezenţi vicepremierul Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, miniștrii Sevil Shhaideh, Mircea Dobre, Ionuț Mișa iar de la ALDE au fost prezenţi Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Andrei Gerea.

Președintele PSD Liviu Dragnea a precizat luni că i-a solicitat premierului Mihai Tudose, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, să analizeze "foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF". Acesta a adăugat că s-a referit atât la colectare, cât și la relația pe care ANAF trebuie să o aibă cu agenții economici.

"Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF și m-a asigurat și pe mine, și pe colegii din coaliție că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. (...) L-am rugat, nu am vrut să intru în detalii, doar să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF și să ia măsurile de cuviință", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni că miniștrii care gestionează proiecte cu Comisia Europeană vor face, până la sfârșitul lunii iulie, o vizită la Bruxelles pentru a explica proiectele și pentru a beneficia de consultanță.

"S-a stabilit ca toți membrii Cabinetului care au tangență pe diverse proiecte cu Comisia Europeană, cel puțin până la sfârșitul lunii, să facă o vizită la omologii lor și dus până la vârf, la președinte sau vicepreședinte, pentru a explica proiectele, pentru a lua chiar și consultanță acolo unde este cazul", precizat Mihai Tudose după ședința coaliției.