07.02.2018

VIDEO Lia Olguța Vasilescu: Scăderile salariale din Sănătate sunt cauzate de interpretarea greșită a legii

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a susţinut miercuri, 7 februarie 2017, că dacă angajaţii din Sănătate nu sunt mulţumiţi de Legea salarizării, îi aşteaptă să discute la minister, precizând că salariile sunt calculate greşit de către departamentele de Resurse Umane, deoarece se interpretează greşit legea.

„Dacă nici cei din Sănătate nu sunt mulţumiţi, nu ştiu ce să mai spun, pentru că acolo ştiţi foarte bine ce majorări salariale sunt. Noi am avut foarte multe discuţii cu cei din Sănătate, a rămas ca Ministerul Sănătăţii să elaboreze un regulament de sporuri chiar împreună cu sindicatele, nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp, dar este obligatoriu ca el să fie gata până în luna martie. Dacă au ceva de reclamat, noi îi aşteptăm la minister, să stăm de vorbă cu ei, şi ei ştiu că de fiecare data când au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele. Ca dovadă, ordonanţa 91 care s-a emis în luna decembrie. De altfel, vreau să vă spun că mi s-ar părea normal ca atunci când se constată o neclaritate, când este o problemă, să se adreseze direct Ministerului Muncii, care acum are în componenţă şi Dialogul social, ca să rezolvăm toate aceste probleme la masa verde, pentru că astăzi am constatat, după ce ne-am întâlnit cu grefierii, că ceea ce estimam ieri exact aşa este, adică li se calculează greşit salariile de către resursele umane şi se interpretează greşit legea”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Parlament.