07.02.2018

VIDEO Eugen Teodorovici: Pentru angajaţii din IT, cercetare, cei sezonieri și pentru persoanele cu dizabilităţi statul va plăti diferenţa de CASS

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunţat miercuri că MFP va acoperi pentru IT-işti, persoane cu dizabilităţi, sezonieri şi pentru cei din partea de cercetare diferenţa de salariu creată prin transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Sunt cele patru categorii: IT-işti, persoane cu dizabilităţi, sezonieri şi partea de cercetare. Aseară, pe site-ul Ministerului de Finanţe, am postat un act normativ care aduce soluţia găsită de Ministerul de Finanţe în dezbatere publică şi sperăm cât mai curând pe masa Guvernului. Mecanismul creat este pentru acele companii care au angajaţi din cele patru zone, cu condiţia transferului celor 20% către angajat, pentru că doar aceste companii pot aplica un astfel de mecanism. Pentru angajaţii acestor companii statul va plăti diferenţa dintre contribuţiile pe CASS, astfel încât angajaţii să nu piardă absolut nimic, raportat la ceea ce au avut în decembrie 2017" a declarat Eugen Teodorovici.