02.09.2017

VIDEO Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit la Năvodari

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit sâmbătă, 2 septembrie 2017, la Năvodari. Președintele PSD a anunțat sâmbătă că l-a rugat pe premierul Mihai Tudose să prezinte o listă de obiective strategice de importanță națională.

"Despre proiectele mari din România — l-am rugat pe primul ministru ca săptămâna următoare, dacă reușește să finalizeze, să stabilească o listă de obiective strategice de importanță națională în domeniul agriculturii, sănătății, infrastructurii, educației, cercetării. Va fi stabilită și aprobată această listă, sperăm să găsim înțelegere la toate forțele politice pentru a fi de acord cu această listă — să fie o listă de obiective strategice de importanță națională pentru care să începem finanțarea și execuția și să fie dusă la capăt", a declarat Liviu Dragnea în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după şedinţa CExN al PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat la rândul său că autostrada Brașov-București, compania Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate proiecte naționale de importanță strategică.

"În ceea ce privește povestea eternă a României din ultimii zeci de ani, autostrada Brașov-București, e vorba de Brașov-București, fiindcă nici măcar București-Ploiești nu este terminată, capătul dintre București începe de undeva din aer, ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect național de importanță strategică. Se va face cu bani din buget, banii sunt în bugetul Ministerul Transporturilor, și să demarăm cât de repede cu putință mai ales că există niște bucăți desenate, cu avize de mediu luate, adică putem începe efectiv construcția pe acest tronson", a precizat premierul.