16.02.2017

Sorin Grindeanu, la Comisia Europeană: Am reiterat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat joi, 16 februarie 2017, că a reiterat în timpul unei întrevederi cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, poziția fermă a Guvernului de a continua lupta împotriva corupției.

"Am reiterat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției. De asemenea, am spus ceea ce ne dorim în viitor, dacă vorbim despre ceea ce s-a discutat foarte mult în România, și anume reglementările din domeniul justiției, ca aceste lucruri să se întâmple în Parlament, printr-o dezbatere cât mai largă, care să implice instituții din România, ONG-uri, parlamentari bineînțeles, astfel încât deciziile Curții Constituționale, care se referă la articole din Codul penal și Codul de procedură penală să poată fi aprobate în Parlament", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la Bruxelles, în timpul unor declarații de presă comune cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Totodată, Sorin Grindeanu i-a mulțumit lui Timmermans pentru această întâlnire "extrem de constructivă".

"Mulțumesc domnului prim-vicepreședinte pentru întâlnirea de astăzi, o întâlnire extrem de constructivă, extrem de aplicată pe ceea ce înseamnă stadiul implementării măsurilor din MCV, cerințelor pe care noi le-am făcut astăzi, și anume legate de a fi mai clare anumite specificații din MCV și (...) o să transmitem ceea ce dorim a fi clarificat, astfel încât să putem să îndeplinim toate cerințele din MCV. De asemenea, mulțumim pentru sprijinul și deschiderea arătate — înțeleg că au fost arătate și în anii trecuți — pentru fonduri pentru renovarea închisorilor, dar guvernele trecute n-au reușit să facă acest lucru. Noi suntem determinați să apelăm și mulțumim încă o dată pentru ajutor", a spus Sorin Grindeanu.

AGERPRES