16.05.2017

Sorin Grindeanu: Creșterea economică de 5,7%, o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt cele corecte

Creșterea economică de 5,7% înregistrată în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru 2016, o evoluție care depășește așteptările analiștilor și ale organismelor internaționale FMI, BM, CE, este o confirmare a măsurilor economice luate de Guvern.

România a înregistrat astfel, în primul trimestru al acestui an, cea mai mare   creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat.

Guvernul va continua să susțină tendința de creștere economică prin stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene și îmbunătățirea colectării și reducerii evaziunii fiscale. Creșterea economică este și rezultatul încrederii mediului de afaceri în măsurile economice anunțate de Guvern pentru perioada următoare  - între care Legea prevenției, înființarea Fondului Suveran de Investiții -  dovedită inclusiv prin indicatorii de încredere calculați de Comisia Europeană.

“Pentru 2017, ne-am propus să atragem fonduri europene consistente în economia românească, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodată, monitorizez personal, prin întâlniri de lucru săptămânale, îmbunătățirea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică, astfel încât evoluția economiei să fie resimțită în viața de zi cu zi a românilor”, consideră premierul Sorin Grindeanu.