20.04.2017

Sorin Grindeanu: Avem un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei în primele trei luni ale anului

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat joi, 20 aprilie 2017, în primele trei luni ale acestui an, a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.

"Azi e o zi proastă pentru toți acei apostoli ai austerității. (...) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanțelor și nu numai. (...) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB. (...) Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creștere de 7,2%. Asta ca să mai eliminăm din istoriile spuse de către unii domni și doamne", a precizat Sorin Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.