10.10.2016

PSD: Legiferarea explicită a gratuității cazierului fiscal este necesară

PSD

Partidul Social Democrat precizează că menționarea cazierului fiscal în propunerea legislativă privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este necesară pentru a preveni introducerea ulterioară a unor tarife mascate pentru prestări servicii, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri asemănătoare, inclusiv în cazul cazierului fiscal. Legiferarea explicită a gratuității cazierului fiscal este singura garanție că această taxă nu se va întoarce în viitor sub o altă formă. Facem aceste precizări pentru ca opinia publică să nu fie indusă în eroare de unele afirmații apărute în spațiul public.

Subliniem faptul că actualele reglementări nu sunt foarte clare în privința regimului eliberării cazierului fiscal, lăsând posibilitatea ca diversele autorități din acest domeniu să poată introduce ulterior, prin ordin de ministru sau de șef de instituție, diverse tarife mascate. Nu le mai spun taxe, ci tarife, dar în final cetățeanul ajunge să fie trimis din nou la casierie.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, în propunerea legislativă a PSD s-a introdus sintagma „Cazierul fiscal se emite fără perceperea de taxe”, astfel încât autoritățile din acest domeniu să nu mai poată introduce ulterior alte tarife mascate pentru eliberarea acestui document.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE