10.07.2018

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans și Corina Crețu

Premierul României Viorica Dăncilă a avut marți, 10 iulie 2018, o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia vizitei de lucru a oficialului român la Bruxelles. La întrevedere au participat și Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.

În perspectiva preluării de către România, în prima jumătate a anului 2019, a Președinției Consiliului UE, premierul Viorica Dăncilă a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a asigura un mandat de succes. Șeful Executivului a evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.  De asemenea, a exprimat dorința Guvernului României de a continua cooperarea apropiată și eficientă cu Comisia Europeană în ceea ce privește facilitarea procesului decizional la nivel european, în perspectiva exercitării de către România a responsabilităților ce revin Președinției Consiliului UE.

Viorica Dăncilă a reiterat totodată mulțumirile Guvernului României la adresa comisarului Crețu pentru sprijinul constant acordat de către Comisia Europeană autorităților române pe aspecte ce vizează o mai bună gestionare a fondurilor europene, subliniind rolul important al unei bune relaționări între Guvern și Bruxelles în acest domeniu. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a reasigurat Comisia Europeană de angajamentul ferm al Guvernului României în direcția creșterii nivelului de atragere a fondurilor europene alocate în exercițiul financiar 2014 – 2020.