12.01.2018

Mihai Tudose şi Mihai Fifor au participat la semnarea contractului pentru achiziţionarea de transportoare blindate Piranha V

Premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării Mihai Fifor au participat vineri, 12 ianuarie 2018, la semnarea contractului pentru achiziţionarea de transportoare blindate Piranha V. Cei doi au declarat că acest contract va duce la relansarea industriei de apărare româneşti.

"Faptul că ultimele şase de anul acesta, nu ultimele şase din cele 227, vor fi produse în România şi România va deveni din nou producător printr-o entitate de stat în asociere cu GD, producător de tehnică militară de vârf, cred că este un început bun pentru industria românească de apărare", a spus Mihai Tudose.

"Este o zi foarte importantă pentru MApN, pentru Guvernul României. Astăzi reuşim să semnăm un contract cu o importanţă majoră nu doar pentru înzestrarea Armatei, ci mai ales pentru industria de apărare românească. Aşa cum Guvernul României s-a angajat, iată un contract extrem de important care de altminteri duce la înzestrarea Armatei, întoarce în industria românească de apărare o sumă consistentă, care va putea duce la relansarea unei întreprinderi de tradiţie din domeniul industriei de Apărare - şi mă refer la Uzina Mecanică Bucureşti", a adăugat Mihai Fifor.