04.09.2017

VIDEO Premierul Mihai Tudose a participat la "Ora premierului", în Parlament

Premierul Mihai Tudose a susţinut un discurs luni, 4 septembrie 2017, în cadrul "Orei premierului" desfăşurată la Parlament. Mihai Tudose a declarat că veniturile bugetului general consolidat au fost, în primele șapte luni ale acestui an, cu 9% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă din 2016.

"În ceea ce privește creșterea veniturilor bugetare, se văd primele rezultate. În primele șapte luni ale acestui an, (...) veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 141,2 miliarde de lei, reprezentând 17,3% din PIB, au fost cu 9% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru se datorează evident și eficientizării acțiunilor ANAF și unei mai bune colectări și a programului de guvernare în general. Toate măsurile adoptate în plan bugetar și fiscal au ținut cont de angajamentele externe ale României și care privesc menținerea indicatorilor economici, inclusiv obiectivul asumat ca stat membru al Uniunii Europene de limitare a deficitului bugetar la 3%", a precizat Mihai Tudose, în plenul Camerei Deputaților.