13.07.2017

Premierul Mihai Tudose a discutat cu o delegație oficială din China despre oportunitățile de investiții în România

PSD

Premierul Mihai Tudose a primit joi, 13 iulie 2017, la Palatul Victoria, o importantă delegație oficială din Republica Populară Chineză, condusă de Liu Yunshan, înalt demnitar chinez.

La întâlnire au participat viceprim-ministrul Ion Ciolacu, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.

Ambele delegații au subliniat bunele relații dintre România și China, exprimându-și speranța că această cooperare va fi valorificată și din perspectivă economică.

”Avem în România oportunități de investiții și un mediu de afaceri prietenos și predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între țările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii și al producției. Potențialul de investiții al Chinei este impresionant. Suntem încântați să beneficiem de experiența Chinei în domeniul transporturilor și să atragem investiții care să producă în România pentru piața chineză, dar și pentru cea din Uniunea Europeană”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a menționat ca există perspective concrete de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. De asemenea, s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria despre posibilitatea înființării unei curse aeriene directe București-Beijing și potențialul portului Constanța de a funcționa ca hub comercial important între Asia și Europa.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE