13.03.2019

Participarea premierului Viorica Dăncilă la conferința cu tema ”Viitorul memoriei: Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului în România”

Premierul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, 13 martie 2019, împreună cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, şi directorul Institutului "Elie Wiesel" din Bucureşti, Alexandru Florian la deschiderea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. Premierul a spus că acest muzeu va fi dedicat istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești.

"Conferința internațională ”Viitorul memoriei: Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România” este cel de-al doilea eveniment al Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care abordează tema combaterii antisemitismului, xenofobiei și tuturor formelor de intoleranță, marcând, astfel, importanța deosebită acordată de România acestei problematici, care reprezintă una dintre prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. (...) Acest muzeu va fi dedicat istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești și ne dorim să devină un adevărat loc de referință pentru înțelegerea și conștientizarea contribuției comunităților evreiești din România la progresul societății românești de-a lungul istoriei", a declarat Viorica Dăncilă.