08.11.2017

Mihai Tudose: Guvernul dorește să introducă măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, 8 noiembrie 2017, că Guvernul dorește să introducă niște măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește externalizarea profitului.

"Pe ordinea de zi sunt o serie de modificări ale Codului fiscal și, ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuțiilor — acolo și sindicate și patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate și Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat niște multinaționale, dar, din fericire, înțeleg că au înțeles că nu e cazul, că finalul va fi același", a precizat Mihai Tudose, la începutul ședinței de Guvern.