17.05.2018

Marian Neacșu: Modul în care Ludovic Orban înțelege să facă politică confirmă eșecul său lamentabil ca lider al opoziției

Am aflat cu profundă indignare de faptul că președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a depus astăzi, 17 mai 2018, o plângere penală împotriva Prim-Ministrului României, doamna Viorica Dăncilă.

Faptul că PNL recurge la astfel de mijloace în lupta politică arată că opoziția actuală este săracă în idei și se află în penurie de argumente normale și democratice. Este o opoziție politică fără coloană vertebrală, fără platformă, lipsită de orice credibilitate în fața electoratului, care utilizează mijloace extra-politice pentru a-și atinge scopurile. Demolarea adversarilor cu plângeri penale și anchete nu te face mai bun, ci arată că ești un partid falimentar condus de un politician slab și incompetent.

Modul în care domnul Ludovic Orban înțelege să facă politică nu face decât să confirme atât eșecul său lamentabil ca lider al opoziției, cât și nulitatea evidentă a concepțiilor sale politice.

Un partid care mizează pe plângeri penale și pe parchete ca să ajungă la putere este un partid incompetent și anti-democratic.

Guvernul PSD este un guvern bun și un guvern de succes, iar toate analizele economice susțin această concluzie. Rezultatele foarte bune ale guvernării PSD sunt vizibile și datele statistice incontestabile arată că avem creștere economică foarte bună – România cu 4,2% creștere economică se plasează mult peste media statelor Uniunii Europene de 2,4% în primul trimestru din acest an.

De aceea, depunerea acestei plângeri împotriva Prim-Ministrului României este un mod abject de a lovi în interesele naționale ale României.

Suntem consternați văzând cât de jos poate să coboare PNL nivelul luptei politice. Opoziția se face cu argumente politice, nu cu plângeri penale. PNL nu mai este un partid liberal de când a început să creadă că va câștiga alegerile cu ajutorul instituțiilor de forță și de astăzi nu mai este partid național deoarece a pus interesele partinice deasupra interesului de stabilitate a României.

Credem că, în spatele acțiunilor lui Ludovic Orban, se află Președintele Klaus Iohannis care a dorit și dorește să pună în loc „guvernul său”, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție. Ne amintim cum, în anul 2015, Klaus Iohannis a dărâmat cu mijloace nedemocratice un guvern legitim PSD, iar România a stagnat un an de zile. Nu numai că a omis să își ceară scuze, dar astăzi – credem noi – domnul Klaus Iohannis urmărește să aplice același scenariu. Dacă cineva din conducerea țării ar trebui acuzat și cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale, poate că acela ar trebui să fie chiar Președintele Iohannis.

Organizația PSD Ialomița și Președintele Marian Neacșu își reafirmă sprijinul total pentru Prim-Ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, precum și pentru guvernul coaliției PSD-ALDE, ale cărui politici guvernamentale au adus creșterea economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.

Marian Neacșu,
Președinte PSD Ialomița