13.03.2017

Liviu Dragnea: Proiectul de lege privind Statutul funcționarului public intră în proceduri parlamentare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, 13 martie 2017, la Parlament, că proiectul de lege privind Statutul funcționarului public va intra în proceduri parlamentare și a precizat că actul normativ vizează "flexibilizarea funcției publice", precum şi posibilitatea ca funcționarii să beneficieze de un fond de premiere pus la dispoziţia ordonatorului de credite.

"Este vorba de flexibilizarea funcției publice, și am spus în campania electorală, este vorba despre clarificarea raporturilor dintre funcționar și șefii instituțiilor, că-s primari, miniștri sau alți șefi de instituții publice, posibilitatea ca funcționarii publici să beneficieze de un fond de premiere care să fie la dispoziția ordonatorilor de credite pentru a se putea stimula cei care, într-adevăr, muncesc mai mult, muncesc mai bine și doresc să se implice mai mult, de asemenea, stabilitate în funcții și o clarificare mult mai serioasă a obligațiilor care le revin funcționarilor publici." a declarat Liviu Dragnea.