06.10.2017

Liviu Dragnea: Obiectivul României la AP NATO este consolidarea poziției țării noastre în structurile politice, economice și strategice internaționale.

"Începând de astăzi, Parlamentul României va găzdui a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, un important forum pentru dialogul parlamentar internațional, unde delegația României are un obiectiv clar: consolidarea poziției țării noastre în structurile politice, economice și strategice internaționale și promovarea obiectivelor noastre politice majore, în concordanță cu apărarea intereselor naționale. Mai mult, România a alocat, în acest an, 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare și, în același timp, țara noastră deține o poziție strategică în zona Mării Negre și își intensifică eforturile și măsurile în sprijinul apărării și securității, alături de aliații și partenerii săi, prin onorarea angajamentelor internaționale. La nivel european, în 2019, România urmează să dețină președinția Consiliului Uniunii Europene, ceea ce va conferi regiunii Mării Negre o mai mare vizibilitate pe agenda europeană", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.